Decorurile create de designerii de interior spun mereu o poveste. Aceștia se folosesc de noile tendințe și de creativitate ca să transforme total orice spațiu. Împreună cu echipa sa de designeri, David a creat o estetică inedită.

Citește și: VIDEO- Finisaje de lux pentru o baie de vis. Cu câteva combinații interesante de materiale din cermaică, baia va arată spectaculos

David Grozav, designer interior: „Am văzut așa o imagine cu niște păsărele care stau într-un cuib și le lovește soarele într-o dimineață faină. Exact asta ne-a rămas ca și temă și asta ne-a ghidat ș. Elementele astea s-au regăsit în materialele organice care reflectă malul unne ape, piatra, corpul de iluminat, evident pe temă foarte organică și vegetală și accentele astea de gold pentru soare.”

Materialele reciclate au fost folosite pentru decor

Produsele folosite în decorul acestui spațiu sunt în mare parte realizată din materiale reciclate. Sustenabilitatea este cuvântul care definește mișcarea înspre care se îndreaptă specialiștii din acest domeniu.

David Grozav, designer interior: „Noi asta considerăm aspectul cel mai important din ceea ce numim sustenabilitatea, să folosim produse de la noi, cât mai posibil create la noi, în fabricile de la noi cu materiale familiare pentru români.”

Designerii merg în aceeași direcție și când vine vorba de decoruri folosite în locuințe. Se folosesc obiecte în culori pământii, rămâne în trend auriul și argintiul dar cele mai utilizate sunt produsele din materiale naturale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Agnes Gundisch, director: „Ce este în trend acuma e clar că direcția înspre natură, multă verdeață naturală în încăperi, cumva și farfuriile noastre reprezintă verdele și natura. Ce mai e important și anul acesta am pus accent mare pe produse din materiale reciclate, cum sunt și în produsele noastre decorative, chiar și perdele avem din fire sustenabile, refolosite efectiv.”

Și studenții de la Universitatea de Artă și Design promovează astfel de concepte. Ei au creat mai multe produse de decor inovative, realizate din materiale reciclate.

„Ideea din spatele acestei cărți este customizarea spațiului. Obiectele pot fi mutate după bunul plac. Aceste două piese sunt se mulează după greutatea corpului, cu toate că par incomode ele defapt sunt foarte comode.”

Pe sustenabilitate mizează și companiile care vând produse pentru hoteluri și restaurante. Deși par banale, aceste scaune aduse din țările nordice au poveste interesantă și nu sunt create din plastic.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Vlad Florea, director general companie: „Sunt materiale reciclate, mai mult sau mai puțin inovative dar în special cred că ce aduce un impact major în zona de mediu sunt scaunele făcute din plase de pescuit reciclate, recuperate din mări și transformate în scaune și în elemente de mobilier de designer.”

Cele mai noi trenduri în materie de amenajări interioare sunt prezentate în aceste zile în cadrul unui eveniment organizat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si