Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că Guvernul a aprobat, în cursul zilei de vineri, două hotărâri prin care elevii și studenții vor beneficia de reduceri și gratuități.

„Au fost stabilite facilități suplimentare la transportul elevilor față de cea ce a fost până acum”, a anunțat Ligia Deca.

Elevii din Ilfov vor beneficia de gratuitate la metrou

Elevii din învățământul preuniversitar acreditat sau autorizat, inclusiv cei înmatriculați în cadrul unităților de învățământ preuniversitar înscrise în registrul special al unităților de învățământ preuniversitar care funcționează după un curriculum străin, beneficiază de gratuitate la

serviciile publice de transport public local, inclusiv metropolitan și județean, rutier, naval, cu metroul, și feroviar, pentru toate categoriile de trenuri la clasa a doua pentru tot parcursul anului școlar.

„S-a introdus o nouă categorie de beneficiari la gratuitate, și anume elevii din școlil înscrise în registrul special al unităților de învățământ preuniversitar care funcționează după un curriculum străin.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, s-a prevăzut faptul că elevii din învățământul preuniversitar care locuiesc și/sau învață în județul Ilfov beneficiază de gratuitate la transportul cu metroul", a spus ministrul Educației.

În cazul în care mijlocul de transport public sau mijloacele de transport ce aparțin unităților de învățământ și unităților administrativ-teritoriale nu există, se vor acorda sume forfetare.

Elevii din Ilfov vor avea gratuitate la metrou. Care sunt noile reduceri de care vor beneficia elevii și studenții? Anunțul Ligiei Deca

Elevii din Ilfov vor avea gratuitate la metrou. Care sunt noile reduceri de care vor beneficia elevii și studenții? Anunțul Ligiei Deca

[Sursa foto: Facebook]

90% reducere la biletele de tren pentru studenții cu vârsta de până la 30 de ani

Studenții vor beneficia și ei de reduceri. Ministrul Educației a menționat care sunt principalele modificări față de sistemul actual.

„În primul rând crește procentul de acoperire al abonamentelor sau al biletelor, reducere de 90% față de 50% cât era anterior pentru toate categoriile de trenuri clasa a doua pentru studenții români înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență în instituțiile de învățământ superior acreditate și din Academia Română.

Se majorează și vârsta până la care se acordă aceste facilități până la 30 de ani, iar pentru studenții cu unul sau ambii părinți decedați, precum și pentru studenții proveniți din centrele de plasament aceștia beneficiază pe teritoriul României de gratuitate la toate categoriile de trenuri, clasa a doua, pe tot parcursul anului calendaristic", a mai anunțat Ligia Deca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si