Prețurile sunt accesibile în această perioadă, iar temperaturile sunt plăcute. În plus, există nenumărate destinații care sunt mult mai căutate în acest sezon. Vă arătăm acum câteva dintre ele.

Franța, destinație perfectă în orice anotimp

Nu poți să vizitezi Franța fără să poposești pe valea Loarei. Cea mai vestită regiune din Hexagon este renumită pentru frumusețea și spectaculozitatea ei, considerată una dintre cele mai romantice destinații de pe glob, în special în perioada toamnei, când decorurile creează priveliște de poveste.

Pe valea Loarei se regăsesc peste cincizeci de castele, toate amenajate în stil arhitectural medieval. Zona se află la aproximativ două ore distanță de Paris, iar cei care ajung aici își pot delecta privirea cu nenumărate palate renascentiste, cetăți, conace, fortărețe sau turnuri medievale, toate ascunzând istorii și povești incredibile.

Regiunea este râvnită și pentru grădinile luxuriante, aflate chiar lângă podgorii întinse pe zeci de hectare. Vizitatorii care sunt curioși să descopere tot ceea ce are valea Loarei de oferit, trebuie să aloce câteva zile pentru a reuși să admire toate castelele de aici.

Totuși, dacă timpul nu permite, cel mai vestit obiectiv turistic este castelul Chambord, despre care se crede că ar fi fost proiectat parțial de însuși Leonardo da Vinci.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Rămânem tot pe tărâmul francez și ajungem în Bordeux, o altă destinație care este de neratat în perioada toamnei. Orașul vinului, așa cum și-a câștigat reputația, le oferă turiștilor o adevărată experiență culinară. Cunoscut pentru vinurile provenite din această zonă, dar și pentru podgoriile întinse care sunt sursa unora dintre cele mai scumpe vinuri din lume, Bordeaux surprinde chiar cu mai mult decât atât. Orașul propriu zis este elegant și liniștit, iar centrul istoric al urbei a fost înscris în urmă cu aproape douăzeci de ani în patrimoniul cultural mondial.

Citește și: Biden și premierul indian, Modi lucrează în "căldură și cu încredere" pentru a construi legături puternice

Odată ajunși în Bordeaux, turiștii au ocazia să admire orașul și toate podurile ce îl traversează. La o simplă plimbare pe malurile râului Garon, apa care traversează metropola, iar atmosfera relaxantă de pe străduțele înguste și cochete ale orașului pare că îi transpune pe turiști într-o altă lume.

Praga, orașul modern cu tradiție

Pentru turiștii aflați în căutarea legendelor și poveștilor, orașul Praga este destinația perfectă. Capitala Cehiei oferă imagini de neuitat în prag de toamnă. Scăldată în razele maronii, portocalii ale soarelui, metropola găzduiește nenumărate atracții turistice, printre care ceasul astronomic sau castelul ce poartă numele orașului.

Deși are aspectul unei destinații boeme, Praga are un sistem de transport public foarte modern, care conectează fără excepție toate zonele. Arhitectura unică a construcțiilor îl transformă într-unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si