Doru a făcut operație la rinichi într-un spital de stat. După intervenție bărbatul a pus într-un plic două mii de lei pe care i l-a dat apoi medicului chirurg, deși costurile operației sale erau asigurate.

„Cum a reacționat medicul respectiv?

- I-a băgat în buzunar. Dacă nu dai nu te bagă în seamă!”.

Fenomenul șpăgii în spitale, mai viu ca oricând

Și Constantin a fost nevoit să plătească pe lângă intervenția chirurgicală de hernie pe care a suferit-o și o atenție medicului. Chiar dacă a dat bani în plus, operația nu a decurs așa cum ar fi trebuit.

Citește și: VIDEO| Integritatea și moralitatea, pe înțelesul celor mici. Direcția Generală Anticorupție și Christian Sabbagh au lansat o campanie dedicată copiilor

Deși salariile medicilor s-au mărit în ultimii ani practica de a primi mici atenții nu a dispărut. Fenomenul șpăgii în spitale este răspândit în toată țara și nu există zonă care să nu fie afectată, o arată cel mai recent sondaj realizat printre pacienții români.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Domnul Ioan din Cluj a fost internat de mai multe ori de-a lungul anilor. Recunoaște că de fiecare dată le-a oferit o atenție în bani cadrelor medicale pentru a putea primi tratamentul necesar.

Cu toate acestea, Clujul este unul dintre orașele în care se de cea mai puțină șpagă din țară. 

„Județele în care s-au raportat cele mai puține cazuri de șpagă sunt Cluj, Sibiu și Timiș.

La polul opus se află județele Teleorman, Buzău și Olt”, a transmis Silvia Cseh, corespondent Kanal D.

Harta care arată rata șpăgilor din țară este realizată de Dragoș, un tânăr care a creat o platformă unde sunt centralizate datele din recenziile pacienților. În ultimele luni fenomenul a fost în continuă creștere.

„La externarea din spitale fiecare pacient primește un formular cu zece întrebări prin SMS sau prin web și el poate completa cu răspunsurile sale. S-a observat o creștere a procentului șpăgii din martie până acum în ultima lună, din care sunt date până în august, undeva de la 1,6 la sută până la 2 la sută, ceea ce este destul de mult”, a explicat Dragoș.

Harta șpăgilor se realizează cu sprijinul ministerului Sănătății și se bazează exclusiv pe părerile pacienților.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si