Update:  Gigi Becali a făcut prima declarație după ce tenismena, Simona Halep a fost suspendată timp de patru ani.

„La ce nu mă pricep, cum să vorbesc? Eu văd prisma banului, eu așa o văd. Adică, dacă vedem lucrurile spirituale, atunci, da, dar, dacă vorbim de lume, trebuie să includem banii, că, fără bani, nu se poate. Simona, ce? Are bani, milioane de euro… Nu știu, din punctul meu de vedere.

Probabil ea e afectată ca sportivă, vrea să mai joace. A făcut bani. Să se liniștească, să fie sănătoasă și să își vadă de viața ei, că are bani, milioane, să nu o mai afecteze așa de tare. Totul numai pentru bani în lumea asta. Nu mai câștiga și ea mult acum. A câștigat ea bani, milioane, are bani, 30-40 de milioane de euro, să fie sănătoasă. Dacă era să deranjeze, îi făcea o manevră înainte, când era numărul unu mondial și numărul doi mondial. Îi făcea acum, când e altul un umăr mai încolo?”, a spus Gigi Becali pentru PRO TV.

Simona Halep ar putea scăpa de suspendarea de patru ani anunțată marți de ITIA. Sportiva a anunțat că va face apel la TAS.

Simona Halep este hotărâtă să atace decizia de suspendare.

Simona Halep a declarat, în cursul zilei de miercuri, în fața casei de la Constanța, că este de-a dreptul șocată de suspendarea primită.

Halep a menționat că-și va demonstra nevinovăția.

„Sunt şocată, aş putea să spun. Ce se întâmplă e o mare nedreptate. Nu am luat nicodată dopaj şi nu m-am dopat absolut niciodată. Toate acestea o să iasă la iveală într-o zi. O să las experţii să discute absolut orice, pentru că ei ştiu mai bine ceea ce s-a întâmplat. Sunt convinsă că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovată şi sunt curată.

Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept, din toate punctele de vedere. Toate analizele mele de sânge au fost negative şi nu s-a găsit absolut niciodată substanţe interzie. La urină, doar pe data de 29, când a ieşit o cantitate infimă de Roxadustat şi aceasta a fost totul. Acum, trebuie să ajung la TAS, o să apel la această decizie fără sens, din punctul meu de vedere. Sper că într-o zi o să iasă adevărul la iveală. Voi lupta până la capăt ca să arăt acest lucru”, a declarat sportiva.

Citește și: VIDEO- Simona Halep a fost suspendată patru ani din tenis. ITIA a făcut anunțul final. Ce mesaj a transmis tenismena

Simona Halep, decisă să atace decizia de suspendare

Simona Halep a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că va face apel împotriva suspendării sale.

„Reprezentanţii mei şi cu mine am prezentat ITIA şi tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele, inclusiv multiple întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură cu testele efectuate în jurul paşaportului meu biologic (ABP).

Deşi sunt recunoscătoare că am în sfârşit un rezultat după numeroase întârzieri nefondate şi sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt atât şocată, cât şi dezamăgită de decizia lor”,

spune ea, potrivit Capital.

Cu ce s-ar putea alege sportiva

Situația Mariei Sharapova s-ar putea repeta, în cazul în care Simona Halep face apel. În cazul Mariei Sharapova, TAS a redus pedeapsa de la 2 ani la 15 luni și, urmând acest „model”, în cazul Simonei Halep pedeapsa ar putea fi redusă la doar 30 de luni de la 4 ani de suspendare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Simona poate să conteste la TAS și să îi fie redusă pedeapsa la jumătate. Considerându-se și anul cât a stat pe tușă, ar mai rămâne un an. Am putea spera în acest caz să revină. Ar fi foarte greu, dar Simona e puternică și cred că poate încerca”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu pentru  ProSport.

Simona Halep, hotărâtă să atace decizia tribunalului independent al ITIA. Primele reacții după suspendarea de 4 ani primită de tenismena română

Simona Halep, hotărâtă să atace decizia tribunalului independent al ITIA. Primele reacții după suspendarea de 4 ani primită de tenismena română

[Sursa foto: Facebook/AFP]

Tatăl Simonei Halep, după decizia de suspendare: „Noi suntem curați în fața Domnului”

Stere Halep, tatăl Simonei Halep, și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu decizia Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA)

Stere Halep şi-a exprimat şi el dezamăgirea cu privire la decizia Agenţiei Internaţionale de Integritate a Tenisului (ITIA) .  

„100 de ani să îi dea suspendare nu putem să recunoaştem aşa ceva... Că vor unii să o scoată vinovată asta e treaba lor. Dacă lucrurile merg în felul ăsta, păcat mare pentru toţi sportivii cărora li se poate întâmpla aşa ceva. Legea internaţională trebuie să facă ceva pentru aceşti oameni", a declarat tatăl Simonei Halep.

Tatăl tenismenei a menționat că Simona are o stare de spirit foarte bună.

„Noi suntem curaţi în faţa Domnului şi atât", a mai adăugat el.

Citește și: Sportul feminin din Afganistan va excela la Jocurile Asiatice. Afganistan trimite sportive la competiție

Jean-Claude Alvarez: „Condamnăm o nevinovată”

Profesorul Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de Toxicologie de la Spitalul Universitar din Garches, a vorbit despre suspendarea primită de Simona Halep, în cadrul unui interviu pentru L'Equipe.

„Am crezut că visăm (n.r. când a văzut decizia de 4 ani de suspendare). În acest caz, suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate. Ea a pledat întotdeauna pentru un sport fără dopaj. Aceasta este o greșeală. Având în vedere concentrația substanței din părul ei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat în mod eficient”, a spus profesorul.

Acesta susține că a identificat sursa roxadustatului.

„Colagenul ei are roxadustat în el. Colagenul este fabricat cu ingrediente care vin din China. În China, roxadustat este extrem de răspândit. Sursa de contaminare este foarte clară. A existat o pacientă tratată în Franța cu roxadustat, iar eu i-am luat o mostră de păr. Am găsit în părul acestei femei o concentrație de peste 100 de ori mai mare decât în părul Simonei. Este scandalos din partea WADA (n.r. Agenția Mondială Anti-Doping)”, a explicat el.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

El susține că Simona Halep este nevinovată, în baza mostrelor de păr pe care le-a analizat. Acesta a luat o mostră de păr de la sportivă și o mostră de păr de la un pacient care folosește medicamentul de trei ori pe săptămână pentru insuficiență renală. Rezultatele sale dovedesc că sportiva nu este vinovată.

„Noi spunem că există roxadustat în colagen, dar laboratorul american spune că nu există. Simona m-a contactat pentru că sunt expert juridic la Curtea de Casație și lucrez la Universitatea Paris-Saclay. Ea a venit la laboratorul de toxicologie de la Spitalul Universitar Garches și i-am luat o mostră de păr. Avea un nivel foarte scăzut, mai puțin de 0,5 picograme pe miligram în păr.
Așa că m-am dus să iau o mostră de la singurul pacient din Franța care lua acest medicament (de trei ori pe săptămână pentru insuficiență renală) și am testat unul dintre firele ei de păr și am găsit concentrații de 50 de picograme pe miligram.
Cineva care îl ia efectiv pentru tratament are deci 50 de picograme. Acest lucru dovedește că ea a luat doze care nu sunt deloc eficiente. Trebuie să-mi explicați de ce ar lua un produs în doze care nu sunt eficiente”, a arătat profesorul Jean-Claude Alvarez.

Simona Halep, hotărâtă să atace decizia tribunalului independent al ITIA. Primele reacții după suspendarea de 4 ani primită de tenismena română

Simona Halep, hotărâtă să atace decizia tribunalului independent al ITIA. Primele reacții după suspendarea de 4 ani primită de tenismena română

[Sursa foto: Facebook]

El a analizat absolut tot pentru a vedea unde se regăsește contaminarea și a găsit-o în pulberea de colagen pe care Halep o folosea.

„Am repetat experimentul de 14 ori și a fost pozitiv de 14 ori. Am trimis aceste rezultate la laboratorul american acreditat de WADA, dar când au repetat testele nu au găsit nimic. De asemenea, am trimis rezultatele mele lui Pascal Kintz (care lucrează la laboratorul de toxicologie din Strasbourg) și nici el nu a găsit nimic. Asta deoarece nu folosim aceleași metode.

Citește și: Simona Halep suferă după ce nu mai este în Top 1000 WTA și ia în calcul retragerea: „A fost uzură foarte mare emoțională și mentală”

Așa că am dus pulberile de colagen la Strasbourg și am repetat analizele folosind metoda mea de detectare. Apoi Pascal a repetat el însuși analizele folosind metoda mea și am găsit roxadustat în pulberea de colagen a Simonei. Nu mai există niciun dubiu că două laboratoare renumite din Franța au găsit același rezultat. Noi spunem că există roxadustat în colagen, dar laboratorul american spune că nu există”, a mai menționat profesorul, conform gsp.ro.

Mihai Covaliu: "Ştiu că Simona va lupta până la capăt" 

„Lupta Simonei este una dificilă după suspendarea primită. Este un moment dificil acum pentru ea. Decizia ITIA de a o suspenda patru ani poate fi atacată prin recurs la TAS. Simona a şi anunţat că va face acest lucru. Însă din cazurile anterioare cel mai bun lucru care i se poate întâmpla este să primească o reducere a pedepsei.

Cariera sa sportivă are însă mult de suferit şi depinde în primul rând de ea dacă va reveni din nou pe teren. Noi ne dorim să o revedem pe terenul de tenis acolo unde a făcut istorie. Se ştie că sportul mondial a declarat de mult zero toleranţă pentru dopaj. Dincolo de pedeapsă rămâne lupta pentru moralitate, cel mai greu de câştigat şi de păstrat. Ştiu că Simona va lupta până la capăt", a declarat Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, potrivit agerpres.ro

Simona Halep ar putea fi nevoită să înapoieze aproximativ 80.000 de dolari

Dacă suspendarea de 4 ani a ITIA va rămâne definitivă, Simona Halep va trebui să returneze cei 80.000 de dolari câștigați la US Open în anul 2022.

Regulamentul WADA (pag. 83) menționează că sportivul care este suspendat pentru dopaj trebuie să înapoieze premiul în bani obținut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si