Aici avem un parizer cu carne de porc, dar dacă ne uităm la ingrediente vedem că avem doar 50% carne de porc, în rest avem 20% piele de pasăre, apă, șorici, sare, proteină din soia.

Magazinele abundă în "produse din carne", așa cum le spune și denumirea, dar care abia dacă au văzut urme de carne.

Fără carne în produsele din carne

Specialiștii trag un semnal de alarmă mai ales cu privire la mezeluri care au de fapt în compoziție multe alte ingrediente.

"În definiția cărnii intră și grăsimea și pielițele și zgârciurile. Cel mai ușor e făcută înlocuirea în produsele cu brad, cu această pastă. Când vorbim despre parizer, anumite salamuri, crenwursti. Acolo unde nici consumatorul, nici autoritatea nu poate vedea efectiv țesutul. Când vorbim de falsificări, situații în care în astfel de produse de tip brad pot să ajungă și 2-3 la sută țesut muscular, mușchiul pe care ni-l închipuim cu toții că-l mâncăm, când citim carne", a declarat Alexandru Cîrîc.

De la parizer, crenwurști, până la kaizer sau chiar pate de ficat, multe pot da o falsă impresie că sunt făcute exclusiv din carne. De pildă, primul ingredient din acestă cutie de pateu cu ficat de pui este apa, iar ficatul se regăsește doar in proporție de 22%.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

O analiză recentă făcută pe 19 tipuri de crenwursti arata că unele sortimente au conținut redus de carne, de numai 10%, O altă concluzie alarmantă este ca desi unele produse promovează În denumire carnea de porc, ingredientul principal este, de fapt, carnea de pui.

"Din evaluările noastre, crenwurstii de pui mai pot conține și slănină de porc, ceea ce înseamna că nu sunt doar de pui. Iar crenwurstii pot ajunge pana la 11 aditivi", a declarat Sorin Mierlea.

Citește și: Posibilitatea prelungirii măsurii de limitare a adaosului pentru alimentele de bază. Anunțul ministrului Agriculturii: „Vă dau un singur exemplu – cozonacul poate fi un produs introdus în această ordonanţă, în perioada sărbătorilor de iarnă”

Iar probleme nu sunt numai în cazul produselor procesate. Și carnea macră poate fi înșelătoare.

"Atunci când luăm un mușchiuleț de porc cu diametru de 10 cm, nu e o dimensiune anatomică. Așadar, mușchiul porcului nu poate fi așa de mare. Ca să ajungă la acea dimensiune, înseamnă că a fost injectat cu săruri de fosfor, cantitate mare de nitriți", a declarat Alexandru Cîrîc.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

În urma unor analize de laborator făcute de cercetători s-a constatat că unele produse de pe piață au în compoziție mai mult colagen decât țesut muscular, adică un amestec de o calitate inferioară, cum ar fi

tendoane, cartilaje sau pielițe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si