Cristian Andrei, psiholog: „Motivația este o funcție psihică elementar, de bază și, de exemplu, este în strânsă legătură cu voința. Motivația oferă argumentele și voința menține activitatea pe linia propusă, dar puțină lume știe că motivația are două sedii: un sediu exterior persoanei, adică motivația externă, și un sediu în interiorul personalității.

Dacă luăm o persoană și o lăsăm să trăiască izolat, fără oamenii în jur, vom vedea că motivația ei de a trăi scade după primele 6-9 luni.

Scade vertiginos și ajunge la depresie. Persoana respectivă se întreabă pentru ce trăim. Asta înseamnă că motivația esențială este motivația externă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Vitamina D e cea care stabilește legăturile în complicatul sistem imunitar. Ce înseamnă doza „de atac”- wowbiz.ro

Deși lumea zice -în interiorul meu se află toate motivele mele, eu decid asupra vieții mele, pentru mine trăiesc- nu este așa. Totul este în jurul nostru și îndrăznesc să repet aici un lucru uneori greu de înțeles „sufletul nostru nu este înăuntrul nostru, este în jurul nostru, în interacțiunea cu ceilalți oameni”. Și motivația noastră este la ceilalți oameni. Dacă ceilalți oameni sunt pozitivi cu tine, dacă ei știu cum să te ia, cum să se comporte cu tine, dacă ei observă ce ai reușit, dacă ei sunt sinceri cu tine vei avea o motivație sănătoasă.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si