La Liceul Tehnologic de Vest din Timișoara există un singur paznic. Când este liber, restul angajaților trebuie sa se ocupe de siguranța elevilor.

Prinși cu droguri în curtea liceului

„- Stați și la poartă?

- Da. Nu e personal.

- Faceți cu rândul.

- Da, noi personalul, în fiecare zi câte unul”.


Pe poarta încuiată de acest domn, șoferul școlii, au intrat ieri doi tineri de 16 ani și 18 ani. Jandarmii i-au găsit în curte cu droguri și un cântar electronic asupra lor. Ar fi cumpărat stupefiantele pentru o petrecere, spun anchetatorii.

Citește și: EXCLUSIV- Trafic de droguri într-unul dintre cele mai mari lanțuri de farmacii din România. Anchetatorii au ridicat zeci de mii de comprimate și plasturi cu fentanyl

„Au intrat pe poarta mare care era deschisă. Din cauza clădirii școlii care e în reabilitare, muncitorii și ies. Una din cauze e lipsa personalului”, a explicat Georgeta Horelu, directorul Liceului Tehnic de Vest Timișoara.
Mergem într-o altă școală și încercăm să vedem cât de ușor putem intra.

„Sunt în curtea unei școli aflate în renovare, nimeni nu m-a întrebat nimic. Elevii țin orele în acea clădire!”.


Nestingheriți, ne continuăm drumul.
„Am ajuns și unde sunt clasele!”.
Și la Craiova lipsesc paznicii școlari.

„Eu nu sunt paznic, sunt îngrijitor, facem serviciul în poartă. Sunt îngrijitor și noi stăm lângă ei. Profesorii de serviciu, îngrijitorii”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mergem la alt liceu, unde paza se face doar... din când și când.

„- Nu este cineva la pază?

- Momentan nu, îi țin locul colegului.

- Dar există serviciu de pază?

- Da.

- Și colegul dumneavoastră?

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

- Momentan se pregătește să plece.

- A, e în ture?

- Da”.

„Niciodată numărul paznicilor nu va fi suficient. De exemplu, un colegiu în care învață într-o zi peste 2000 de elevi, este aproape imposibil să fie verificați de către unu, doi, trei oameni la intrarea în școală”, a spus Daniel Ion, Inspectorul General ISJ Dolj.


Încercăm și la școala din Constanța, unde un elev a pătruns nestingherit cu o armă tip airsoft anul acesta. Intrăm fără probleme, deși se pare că am fost observați.
„Intrarea profesorilor nu am închis-o pentru că trebuia să fie altcineva să o deschidă, dar avem camere, domnul de la pază, în timp ce intrarea cealaltă este închisă vine și patrulează”, a explicat Mariana Mihalcea, directorul școlii.
Multe școli investesc în sisteme de supraveghere video. Doar că problema lipsei de personal rămâne: cineva trebuie să urmărească imaginile pentru a descoperi eventualele probleme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si