Maria avea doar 15 ani când s-a măritat și a rămas însărcinată. Familia a obligat-o să devină prematur femeie. Tânăra din Sadova a trebuit să abandoneze școala și să intre în rândul mamelor.

”Un copil este o binecuvântare, dar nu acum, nu la o vârstă de 16-17 ani, nu. Trebuie să-i dai minte, trebuie să-i dai un viitor copilului tău. Și-atuncea tu îl strici și pe al tău, îl strici și pe al lui.

Durerea n-o știe nimeni. Decât eu și alte mame care au trecut prin ce am trecut și eu!”, spune Maria Șain.

Multe mame și-au pierdut adolescența

”Am devenit prima dată mamă la 16 ani. Am patru copii. Greu de crescut. Să crești un copil cu copil. Erați un copil atunci. Da, eram un copil. Când trebuia să mă joc cu păpușile am ținut copilul în brațe. Eram foarte mică și nu știam”, a mai spus Diana Chiriac.

”- Am rămas gravidă la 15 ani, am născut la 16 ani.

- Ți-a explicat cineva înainte să rămâi însărcinată că există metode de a te proteja? Nu ți-a spus nimeni?

- Nu, nu mi-a spus. N-am știut”, povestește o altă mamă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Numai în primele nouă luni ale acestui an, 8 fete de până în 16 ani din localitatea Sadova, județul Dolj, au devenit mame.

”Educația sexuală, dacă vrem la momentul ăsta s-o desfășurăm în școli, este o problemă faptul că ne împiedică acest lucru acordul părinților.

Părinții sunt plecați în străinătate, fetele rămân singure. Este o vârstă destul de fragedă, unde ele sunt destul de ușor de corupt de băieți sau chiar bărbați mai mari”, explică Cristina Gheorghe, asistent maternal comunitar.

”Pe perioada sarcinii, marea majoritate a gravidelor, chiar dacă sunt minore, vin și sunt luate în evidență. Dar sunt unele excepții pentru că e o problemă destul de delicată pentru ele din punct de vedere emoțional și mai ales din punct de vedere familial”, spune medicul de familie Gindrovel Dumitra.

Citește și: EXCLUSIV- Dana Roba, în lacrimi după confruntarea cu cel care i-a fost călău: ”Se uita sadic la mine, eu am plâns o oră în continuu. Nu oamenii sunt importanți, ci Dumnezeu”

Statisticile scot la iveală o realitate crudă

”În 2021, rata nașterilor la fetițe între 10 și 14 ani din țara noastră a fost de 10 ori mai mare decât media Uniunii Europene. Totodată, anul trecut, aproape 700 de fete sub 15 ani din România au devenit mame”, precizează corespondentul Kanal D, Teo Argint.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

”Faptul că acești tineri nu sunt pregătiți să înfrunte viața cu toate provocările ei le crește gradul de anxietate, nu-și mai pot găsi rostul în lume, li se pare că viața lor s-a terminat. Un preșcolar crește lângă ei tși interiorizează oate fricile, toate momentele de nepregătire, toată agresivitatea acestor tineri nepregătiți”, a mai spus Irina Gruia, psihoterapeut.

Lipsa educației sexuale reprezintă una dintre cauzele acestui fenomen îngrijorător.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si