Așa s-a prezentat în fața judecătorilor Călin Donca. De o săptămână, celebrul milionar s-a mutat din vila luxoasă de la marginea Brașovului în arestul poliției. Afaceristul a încercat să convingă instanța să fie cercetat sub control judiciar. De altfel, avocatul lui susține că dacă va fi eliberat, Donca nu va încerca să fugă din țară.

Exclus. De ce spuneți asta? Actele dosarului dovedesc contrariul. Riscul este zero, o persoană care are anumite intenții își pregătește o sustragere.

Să depășim și noi mentalitatea comunistă că dacă ai bani sigur ai furat. Să dovedească statul contrariul, a declarat Bogdan Cimbru, avocatul lui Călin Donca.

Asta vor să dovedească procurorii DIICOT, care îl cercetează pe Donca într-un dosar de corupție pentru infracțiuni precum delapidare, înșelăciune, manipularea pieței de capital sau constituirea a unui grup infracțional organizat. Problemele cu legea ale milionarului încep să fie susținute și de mărturiile foștilor colaboratori. În 2016, Mădălina a fost convinsă să lucreze pentru omul de afaceri și a încheiat pentru firma lui numeroase contracte pentru schimbarea furnizorului de energie și gaze naturale, nu ar fi primit însă niciun ban pentru munca prestată.

A tras în țeapă multe persoane

Am verificat contractele de colaborare, nu erau înregistrate la ITM și ba mai mult nu mai erau valabile de câteva luni bune acestea, deci nu mai erau legale.

Mai avem de recuperat în jur de 10.000 de lei, a mărturisit Mădălina Ciupitu, păgubită.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Când a realizat că a fost păcălită, Mădălina a încercat să îi ceară socoteală omului de afaceri. Acesta însă a pasat responsabilitatea către subalternii săi. Mai apoi, femeia a sesizat și poliția.

Am făcut plângere pentru înșelăciune, inclusiv ITM-ul că ne-au mințit și nu ne-au înregistrat contractele. Ne-au chemat inclusiv acum doi ani la audieri din nou, că s-a schimbat polițistul, și de atunci nimic, a mărturisit Mădălina Ciupitu, păgubită.

Citește și: VIDEO- Milionarul „de carton”, „model” pe internet. Călin Donca, povești fictive în mediul online

Acum, toate afacerile milionarului sunt cercetate de procurori. Mulți dintre cei care au investit în parcul fotovoltaic al lui Donca spun că nu și-au primit sumele de bani promise. Nici nu ar fi avut cum pentru că panourile solare nu sunt racordate la rețeaua publică și nu produc energie. Pe rețelele sociale, în schimb, Donca povestea despre succesul investiției.

Alături de Călin Donca au mai fost arestate alte două persoane. Magistrații de la Curtea de Apel Brașov se vor pronunța marți în legătură cu măsura arestului preventiv a celor trei. Judecătorii vor decide dacă aceștia vor fi cercetați în libertate sau dacă vor rămâne în spatele gratiilor.

Citeste si: Veste bună pentru femeile din țara noastră! Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește considerabil- kfetele.ro

Citeste si: Experiența dureroasă trăită de Ionuț Varodi: "Am fost supus la abuz și multe altele". Bucătărașul Lulu face terapie după plecarea din Gașca Zurli- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si