Mirosul plăcintelor din dovleac, coapte la cuptor sau prăjite în tigaie, este cartea de vizită a micuței patiserii de la intrarea în târgul de toamnă din Poșta Câlnău, județul Buzău. Surorile Nela și Sofia sunt cele care prepară delicatesa. Gospodine le spun că folosesc o rețetă veche a locului și cele mai bune ingrediente.

Citește și: VIDEO- Gospodinele din Brașov, la făcut de zacuscă în aer liber

„Pentru plăcintă, dovleacul turcesc, cel alb. Ăla e cel mai bun dovleac. Nu are zeamă multă și are foarte multă dulceață în el.”

Delicioasa plăcintă cu umplutură de dovleac, preparată ca în cuptorul bunicii, costă acum 20 de lei o porție, la fel ca în toamna anului trecut. Chiar dacă, la început, clienții târgului de toamnă par surprinși de prețuri, ei devin darnici când trebuie să-și potolească pofta de gustosul preparat cu umplutură din pulpă de dovleac.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Vă era poftă? Ne place plăcinta de dovleac și pentru asta am venit.”

„Nouă ne place, cel puțin plăcinta de dovleac pentru noi este foarte bună.”

Și pentru că nu există sărbătoare la români fără celebrii mititei, grătarele sfârâie în continuu. Se vând bine și cârnații de Pleșcoi sau babicul de Buzău. Organizatorii târgului sunt mândri că de la an la an vin tot mai mulți turiști să deguste bunătățile ieșite din mâinile bucătarilor.

Ionel Horhocea, organizator: „Preparate din dovleac, avem dulceață de dovleac, plăcintă cu dovleac, sărmăluțe coapte în dovleac și multe alte. Acum pregătim supa cremă de dovleac, o tocăniță de dovleac, totul cu dovleac.

Chef Horia Vârlan preparat la un stand din târg o supă cremă și tocăniță de porc cu dovleac, pentru a le demonstra oamenilor câte se pot face din leguma pe nedrept ignorată de unii.

Chef Horia Vârlan, bucătar: Ca fel de bază facem chifteluțe din dovleac, putem să facem gogoși din dovleac, gogoși sărate, nu neapărat dulci. Apoi putem să îl folosim în tocană, ca acum, în locul cartofilor sau împreună cu ei.”

Festivalul Dovleacului a revenit în localitatea buzoiană Poșta Câlnău și se va încheia pe 8 octombrie

Festivalul Dovleacului, organizat în localitatea buzoiană Poșta Câlnău, a ajuns la a VII-a ediție. Serbarea câmpenească organizată lângă drumul european E85 ține 10 zile, până pe oct octombrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si