Marele Zid Chinezesc s-a transformat în marea... înghesuială. Pentru că au liber toată săptămâna, chinezii stau la cozi enorme ca să viziteze principala atracție turistică a țării. Dar pentru unii, așteptarea este prea mare.

Marele Zid Chinezesc, asaltat de chinezi de Ziua Chinei

896 de milioane de călătorii turistice au fost înregistrate în timpul Săptămânii de Aur, cum este numită săptămâna care începe cu 1 octombrie: Ziua Națională a Chinei.


Este perioada din an în care chinezii călătoresc spre regiunile natale, pentru a se reuni cu familiile lor, fac excursii sau pur și simplu se plimbă. Drept urmare, astfel de scene, cu mulțimea impresionantă pe străzi, la metrou, în gări și stații, sunt o obișnuintă.

Paginile de socializare sunt pline de filmulețe care marchează exodul către distracție. Shanghai, Beijing, provincia Guangzou transformate în furnicare în care nu ai loc să arunci un băț, nici ziua, nici noaptea. Atracțiile constau în spectacole de muzică și lumini, târguri cu preparate populare, obiective turistice, sau pur și simplu plimbări.
Ziua Națională a Chinei este sărbătorită de obicei împreună cu Festivalul de Mijloc de Toamnă. Arborarea steagului în Piața Tienanmen a fost momentul de deschidere a festivităților.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Astăzi va fi anunțat Premiul Nobel pentru Literatură 2023. Mircea Cărtărescu, printre scriitorii favoriți

Populația Chinei numără 1 miliard 400 de milioane de oameni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si