Ministerul Afacerilor Externe a făcut miercuri, 4 octombrie, un anunț cu privire la tragedia din Veneția. Printre persoanele decedate se numără patru români.

Accident autobuz Veneția

Accident autobuz Veneția

[Sursa foto: Profimedia]

„Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români.

Citește și: VIDEO- Tragedie în Veneția. Un autocar plin de pasageri a fost cuprins de flăcări, după ce a căzut de pe un pod. 21 de persoane și-au pierdut viața

MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia. Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații”, transmite MAE.

Accident autobuz Veneția

Accident autobuz Veneția

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Autoritățile italiene au reușit să identifice victimele accidentului de la Mestre. Cei patru români sunt o familie, care au sfârșit după ce autocarul a căzut de pe un pod, de la 15 metri înălțime.

Cine sunt românii morți în tragedia din Veneția?

Cei patru români sunt Mircea Ogrezeanu, tatăl celor două fetițe: Aurora și Georgiana, două copile de 8, respectiv 13 ani.

Printre persoanele decedate se află și Mihaela Ogrezeanu: mama celor două fetițe, soția lui Mircea, în vârstă de 42 de ani. 

Primele imagini cu cei 4 români morți în accidentul din Veneția. Erau stabiliți în Germania și plecaseră în vacanță în Italia

Primele imagini cu cei 4 români morți în accidentul din Veneția. Erau stabiliți în Germania și plecaseră în vacanță în Italia

[Sursa foto: Facebook-Mircea Ogrezeanu]

Mircea a fost absolvent al Liceului Industrial nr. 6 Târgoviște. Acesta locuia în Târgoviște, județul Dâmbovița. În urmă cu șase ani, în anul 2017, acesta a suferit o pierdere. Pe pagina sa de Facebook a postat o poză de doliu. Din nefericire, acesta a întâmpinat aceeași situație, în urmă cu doi ani, când a suferit o altă pierdere.

Cei patru români erau stabiliți în Germania. Aceștia au venit în vacanță la Veneția și erau cazați la campingul care închiriase autocarul. 

Citește și: Cine sunt românii decedați în tragedia din Veneția? Aurora și Georgiana au pierit alături de părinții lor

În localitățile din Argeș și Dâmbovița, de unde erau cei doi soți, localnicii nu își revin din șoc. Familiile lor sunt pline de durere.

Cum s-a întâmplat tragedia?

În tragedia de la Mestre, de lângă Veneția, de pe data de 3 octombrie, 21 de oameni de mai multe naționalități și-au găsit sfârșitul. Aceștia au fost carbonizați, după ce autocarul a fost cuprins de flăcări la impactul cu solul. Acest lucru a făcut identificarea victimelor să fie una dificilă.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Accident autobuz Veneția

Accident Veneția

[Sursa foto: Profimedia]

Pe lângă cei patru români care au sfârșit în mod tragic, în acest accident au mai decedat 9 ucraineni, 3 nemți, 2 portughezi, o tânără din Croația și un bărbat din Africa de Sud. Acestora li se adaugă și șoferul italian, de 40 de ani, cu o experiență în meserie de 7 ani. Potrivit autorităților, acestuia i s-ar fi făcut rău la volan, manevrând inexplicabil la dreapta, fapt ce a făcut autocarul să se prăbușească peste pod, 15 metri în gol.

Citește și: Accident autocar Veneția. Mărturiile terifiante ale salvatorilor din zonă: "O femeie țipa și își căuta copilul!"

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si