"Și copiii îl preferă. Tocmai datorită gustului acesta dulce. Se consumă cu tot cu tijă", a declarat Daniel Toma.

Cultura de broccolini se află în localitatea buzoiană Amara, pe un teren pe care Daniel Toma l-a moștenit de la bunici. Broccolini este format dintr-o tulpină verde acoperită cu florete, la fel ca broccoli. Tija de broccolini este însă mai subțire și are coroane mai fragile decât floretele dense și mari pe care le vedem la surata mai cunoscută.

De aceea, recoltare se face cu multă grijă.

Broccolini, noua legumă-vedetă

"Din cauza temperaturilor ridicate, planta trebuie culeasă la momentul optim pentru că altfel găsim planta ramificată, deja înflorită adică ușor compromisă. Noi nu mai putem să o valorificăm în condițiile astea", a declarat Daniel Toma, fermier.

"Trebuie așezat cotor la cotor așa și în al doilea rând trebuie așezat cât mai drept și bine deoarece el trebuie să își păstreze forma lui naturală, drept, deoarece se poate strâmba dacă nu este așezat bine, și să ajungă la apă să păstreze prospețimea", a declarat Paul, angajat la ferma de broccolini.

Daniel a început afacerea în agricultură cu producerea de sparanghel, iar ideea de a planta broccolini i-a venit în urmă cu peste patru ani. În primul an a cultivat experimental o suprafață de o mie de metri pătrați, iar anul acesta a dublat suprafața.

Citește și: Un microbiolog prezintă cele patru alimente populare pe care nu este indicat să le mănânci. Ele sunt un „loc de joacă” pentru bacterii

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Am fost printre primii care am cultivat sparanghel în România, apoi cu broccolini, cred că suntem singurii.

Noi o cultivăm de vreo cred că patru, cinci ani. Încercăm să promovăm și să o facem cunoscută și pe piața din România", a declarat Daniel Toma, fermier.

Leguma cultivată de buzoian are o aromă ușoară, gust dulceag, distinct și textura mai aproape de cea a sparanghelului. Plantația de broccolini a lui Daniel Toma este unică la acest moment în România. Livrează numai în baza unor comenzi, la prețul de 35 de lei kilogramul, iar pentru a rezista transportului, aranjează legumele în recipiente cu apă.

"Ca și mod de păstrare, se pot păstra proaspete patru, cinci zile, introduse cu cotoarele în apă, într-un vas, și puse în frigider", a declarat Daniel Toma, fermier.

O plantă foarte dulce, zemoasă într-un fel, și sus crocantă și este o plăcere și crud să-l mâncăm, a declarat Paul, angajat la ferma de broccolini.

Sunt mici diferențele între broccolini și broccoli, însă evidente pentru cei cu gusturi fine. Broccolini sunt mai gustoși și arată mai bine în farfurie. Se află de mai mulți ani în meniul unor restaurante luxoase și în vitrinele frigorifice ale unor băcănii din Capitală. Păstrarea se face la temperaturi scăzute.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Către supermarketurile online livrăm la caserolă de 450 g iar către băcănii, către restaurante, pur și simplu la lădiță, în funcție de de câte kilograme doresc fiecare. Livrarea o facem rapid, cu mașina cu frigorifică pentru că căldurile sunt, încă nu au venit temperaturi joase și e foarte perisabil.

Broccolini se consumă ca garnitură la fripturi, tras prin ulei de măsline sau unt. Este însă și un adevărat medicament. Această legumă oferă sută la sută din necesarul zilnic de vitamina C și calciu, vitaminele A și E, potasiu și fier. Asta, cu numai 35 de calorii pe porția de broccolini.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si