Harta războiului dintre Israel și Hamas. Sâmbătă, pe 7 octombrie, gruparea Hamas a lansat mai multe de rachete din Fâșia Gaza către Israel. Iată că războiul a ajuns în patra zi de confruntări, iar bilanțul victimelor continuă să crească. Cum arată harta conflictului?

Cum arată Israelul în război cu Hamas? Harta înainte și în timpul conflictelor

Agenția internațională Reuters a spus, în contextul atacului care are loc asupra Israelului, că Ministerul Apărării din Israel a chemat la arme rezerviștii. 

Hamas a pornit o operațiune militară de amploare împotriva Israelului și a reușit să se intre inclusiv pe teritoriul israelian.

Cei care s-au infiltrat în sudul Israelului au deschis focul către populația civilă.

Citește și: Serviciul militar obligatoriu ar putea fi reintrodus. ,,Dacă nu vom reface rezerva Armatei României pe principiile voluntariatului, atunci va trebui să reintroducem serviciul militar obligatoriu''

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Operațiunea care a fost confirmată de gruparea Hamas poartă numele de Potopul Al-Aqsa.

Gruparea a precizat că s-a infiltrat în teritoriul israelian și a lansat „5.000 de rachete” către Israel motivând că așa se eliberează de sub „ocupație”.

Forțele de apărare israeliene (IDF) au transmis o hartă oficială cu locurile unde au fost lansate rachete de către Hamas și unde sirenele au răsunat puternic.

Harta războiului dintre Israel și Hamas. Unde au avut loc lupte?

Harta războiului dintre Israel și Hamas. Unde au avut loc lupte?

[Sursa foto: Profimedia]

704 palestinieni au fost omorâți și 3.900 au fost răniți în atacurile aeriene israeliene în Fâșia Gaza, a transmis marți Ministerul Palestinian al Sănătății.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, 790 de case au fost complet distruse în atacurile aeriene israeliene, iar peste 5.300 de clădiri au fost avariate. 400.000 de cetățeni palestinieni au fost deconectați de la alimentarea cu apă.

Citește și: Atac militar asupra unui lagăr de refugiați, la granița cu China. Cel puțin 30 de morți, inclusiv copii

Între 100 și 150 de oameni israelieni sunt reținuți în Fâșia Gaza, a spus luni ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, Gilad Erdan, într-un interviu acordat pentru CNN.

Forțele de Apărare ale Israelului au spus că au lovit peste 200 de ținte din Fâșia Gaza peste noapte. IDF a declarat că țintele includ un depozit de arme care este într-o moschee, un apartament care este folosit pentru a lansa rachetele Hamas, un turn înalt folosit de grupul terorist, precum și alte instalații militare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si