UPDATE. X (fostul Twitter) a eliminat sute de conturi afiliate Hamas și a luat mai multe măsuri pentru a elimina sau a eticheta mii de conținuturi, încă de când a început războiul din Israel.

Comisarul Industriei din UE, Thierry Breton, i-a adresat un ultimatum lui Elon Musk, iar măsura a venit la scurt timp după înștiințare. Aceasta este menită să combată răspândirea dezinformării pe platforma de socializare X.

UPDATE.  Până în prezent, aproximativ 2.035 de români au fost repatriaţi din Israel. Demersurile continuă.

„Situaţia de securitate deosebit de gravă din Israel şi implicaţiile sale profunde în plan global a fost abordată, de asemenea, în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. România a condamnat încă din prima zi atacurile teroriste ale Hamas, care au produs numeroase pierderi de vieţi omeneşti şi răniţi în rândul civililor”, se arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

România va continua eforturile active pentru a acorda în continuare sprijin celor care au nevoie. Deja a fost instituită o celulă de criză care lucrează permanent pentru acordarea sprijinului cetățenilor români.

UPDATE. În Fâșia Gaza, 12 angajați ai ONU au fost uciși, potrivit Agenției ONU pentru Refugiați Palestinieni (UNRWA).

În urmă cu o zi au anunțat un bilanț de 9 morți în rândul lucrătorilor săi, potrivit Hotnews.ro

Potrivit președintelui Isaac Herzog, Israelul se pregătește pentru o campanie militară extinsă împotriva Hamas în Fâșia Gaza.

Națiunea mea este îndurerată. Această tragedie a afectat aproape toate casele din Israel”, a declarat Isaac Herzog.

„Va fi o campanie lungă și îndelungată împotriva Hamas, care este practic o campanie lungă și îndelungată asupra ISIS”,

spune el.

De asemenea, într-o discuție cu omologul său sirian, președintele iranian a transmis faptul că: „Astăzi, toate țările islamice și arabe și toți oamenii liberi din lume trebuie să ajungă la o convergență și o cooperare serioasă în calea opririi crimelor regimului sionist împotriva poporului palestinian asuprit, iar Republica Islamică Iran va încerca pe această bază să contacteze liderii țărilor islamice pentru a stabili această coordonare cât mai curând posibil.

Astăzi, toți cei care și-au făcut publice relațiile cu regimul sionist sub pretextul apărării drepturilor palestinienilor au fost dezamăgiți și s-a dovedit lumii întregi că regimul sionist este în starea sa cea mai slabă”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, președintele sirian Bashar Assad a declarat următoarele lucruri:  „Astăzi, problema cea mai evidentă în fața noastră este că toate țările arabe și islamice trebuie să convină asupra unei poziții unice și clare pentru a sprijini drepturile națiunii palestiniene și ale poporului oprimat din Gaza.''

UPDATE. Încă de la începutul războiului, numărul morților israelieni a continuat să crească, ajungând la 1.300,

potrivit raporatelor presei din Israel.

Aproximativ 3.300 au fost răniți, dintre care 28 în stare critică și 350 în stare gravă.

UPDATE. Ca semn de solidaritate cu cel mai apropiat aliat al Washingtonului în Orientul Mijlociu, Antony Blinken urmează să se întâlnească cu oficiali israelieni de rang înalt, probabil și cu Benjamin Netanyahu, pentru a discuta despre continuarea sprijinului militar. 

De asemenea, potrivit Reuters, secretarul de stat nu va merge în Cisiordania, a declarat o sursă. Nu a fost anunțat în mod ificilat programul vizitei. Mai mult decât atât, oficialii americani au refuzat să comenteze informațiile despre acest subiect. 

Ziua 6 de război în Israel .Potrivit declarațiilor premierului israelian, Benjamin Netanyahum, țara sa a ,,trecut la ofensivă''.

De asemenea, acesta a avertizat faptul că  "orice membru al Hamas este un om mort. Hamas este ISIS şi va fi distrus şi eliminat la fel cum lumea a distrus şi a eliminat ISIS. Israelul va fi cel mai puternic stat din regiune. Are cea mai puternică armată din lume, dar şi cei mai buni oameni", notează AFP, citat Agerpres.

În ziua 6 de război în Israel, bilanțul victimelor din Israel în urma atacurilor a ajuns la 1.200 de morți, iar peste 2.000 au fost răniţi. 

Ziua 6 de război în Israel

Ziua 6 de război în Israel

[Sursa foto: Profimedia]

„Vom şterge Hamas de pe faţa Pământului”

Totodată, Benjamin Netanyahu și rivalul său de opoziție, Benny Gantz, au anunțat faptul că au convenit crearea unui guvern de urgență, dar și a unui cabinet de război pe toată durata conflictului, după patru zile de la atacul fără precedent, pe care mișcarea islamistă palestiniană Hamas l-a făcut împotriva Israelului.

Citește și: Înainte și după. Imagini din satelit cu un cartier rezidențial din Gaza pus la pământ de rachetele Israelului

Mai mult decât atât, în discurs, premierul israelian, Benjamin Netanyahum, a declarat pentru prima dată intenția Israelului de 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

a „distruge” Hamas. Ministrul apărării, Yoav Gallant, a adăugat: „Vom şterge Hamas de pe faţa Pământului”.

Citește și: Managerul celui mai apropiat spital de Fâșia Gaza redă imagini crunte din culisele războiului: „Nu pot descrie acest tip de teroare. Este cruzime, sadism...”

Cu vizibilă durere și ochii înlăcrimați, Benjamin Netanyahu a descris tragediile care au loc în Israel.

"Soarta statului nostru este în joc. Am văzut animalele de oameni cu care avem de-a face. Luptăm cu un inamic crud. Am văzut copii încătușați și împuscați în cap, femei arse, fete care au fost măcelărite și violate, soldați cu capetele arse de vii. 

Oroarea este imensă, fiecare familie din Israel cunoaște pe cineva care a fost victimă. Este teribil să ai pe cineva ars sau măcelărit. Toți luptăm împreună. Unitatea în popor în așa momente dificile arată caracterul nostru.

Ajutorul vine din toate țările lumii. Am văzut discursul președintelui Biden. Primim suport internațional. Ca urmare a convorbirii cu Biden vom primi ajutor internațional. Am trecut la ofensivă. Fiecare om din Hamas își va vedea sfârșitul, va fi distrus. 

Doresc să întăresc luptătorii care funcționează pe toate fronturile. Vă spun tuturor, poporul Israel trăiește, împreună vom câștiga", a declarat Beniamin Netanyahu, Prim ministru al Israelului.

Ziua 6 de război în Israel

Ziua 6 de război în Israel

[Sursa foto: Profimedia]

Joe Biden sprijină Israelul

De asemenea, Joe Biden a anunțat din nou sprijnul pe care îl are pentru Israel, în timp ce războiul continuă.

Acesta a spus că atacul asupra statului a scos la suprafață amintiri dureroase și cicatricile lăsate de un mileniu de antisemitism și genocid”. Joe Biden a adăugat: „Suntem alături de Israel și de comunitatea evreiască”. 

Citește și: Raed Arafat, declarații în urma atacurilor din Israel. ,,Nu pot spune decât că ce s-a întâmplat este profund greșit, este inuman''


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si