Potrivit IGPR, s-au deschis patru dosare penale în cazul a doi electromecanici, un șef de echipă de întreținere și o femeie impiegat, care au fost găsiți sub influența alcoolului în timpul programului de muncă. Controalele au fost efectuate în perioada 6 iunie-30 septembrie, având ca obiectiv creșterea siguranței pe calea ferată.

Dosare penale pentru angajații cu atribuții în siguranța circulației feroviare. Au fost prinși băuți, în timpul serviciului

„În perioada 6 iunie – 30 septembrie 2023, poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă şi securitate pe infrastructura naţională de căi ferate, în colaborare cu Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română de la nivelul Autorităţii Feroviare Române.Obiectivele acţiunilor au fost prevenirea producerii de evenimente/accidente feroviare, prevenirea riscurilor profesionale, protecţia sănătăţii şi securităţii lucrătorilor, eliminarea factorilor de risc şi accidentare, verificarea respectării serviciului continuu maxim admis pe locomotivă şi prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi substanţe interzise, în timpul serviciului, la bordul locomotivelor/automotoarelor, în trenuri, staţii de căi ferate, depouri de locomotive, revizii de vagoane şi halte de mişcare/călători. Au acţionat poliţişti de la transporturi, lucrători de la A.S.F.R., sprijiniţi de angajaţi feroviari, care au executat 495 de controale, au legitimat 949 de persoane cu atribuţii în siguranţa circulaţiei şi au efectuat verificări în 232 de unităţi de cale ferată şi 145 de trenuri”,  informează IGPR.

Citește și: FOTO/VIDEO- Accident mortal aseară în Capitală. Un motociclist a fost spulberat de un șofer, testat pozivit la alcool și la substanțe interzise

De asemenea, în cadrul activităților au fost verificate 949 de persoane cu aparatul etilotest, angajași cu atribuții în siguranța circulației feroviare. În același timp, au mai fost testați 180 de mecanici de locomotivă, în ceea ce privește depășirea serviciului maxim admis pe locomotive.

În timpul acțiunilor, polițiștii au descoperit 10 infracțiuni, fiind cercetate 10 persoane depistate în flagrant delict. Alte 8 persoane au fost conduse la spital pentru prelevarea probelor biologice de sânge.

Angajați ai transportului feroviar, prinși băuți la serviciu și sancționați de polițiști

„La data de 28 iunie 2023, ora 11.00, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Braşov, în cooperare cu inspectorii de stat I.S.F. Braşov, au depistat un angajat în funcţia de electromecanic, care avea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmit dosar penal”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

La Galați, polițiștii au descoperit un caz similar, unde, la data de 22 iunie 2023, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Galaţi, în cooperare cu un inspector de stat I.S.F. Galaţi, în urma unui control inopinat şi testării cu aparatul alcooltest a unui şef de echipă de întreţinere, a rezultat faptul că acesta a consumat băuturi alcoolice. Inculpatului i s-a întocmit dosar penal.

Citește și: VIDEO- Spulberată pe trecere de un șofer beat. Femeia în vârstă de 68 de ani și-a pierdut viața

La data de 22 august 2023, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila – Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Brăila, în cooperare cu un inspector I.S.F. Galaţi, au procedat la testarea cu aparatul alcooltest a unui electromecanic, care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat faptul că electromecanicul  a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acestuia la sediul poliţiei, apoi la o unitate spitalicească, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal”, informează IGPR.

Tot la Galați, la data de 3 septembrie 2023, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Galaţi – Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Bărboşi au fost sesizaţi că o femeie,  având funcţia de impiegat dispozitor în cadrul acestei staţii, s-a prezentat la intrarea în tura de serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice. 

„În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat faptul că a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acesteia la o unitate spitalicească din Galaţi, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabiliri alcoolemiei. În cauză, s-a întocmit dosar penal”, a mai informat IGPR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si