Comisia Europeană a impus noi reguli pentru platformele sociale. Regulile vizează și platforma socială X, deținută de Elon Musk. În urma unei discuții în contradictoriu cu Comisia Europeană, Elon Musk ar fi anunțat că se gândește la retragerea aplicației sociale pe care o deține din țările europene.

Comisia Europeană și Elon Musk

Potrivit agerpres.ro, în urma unei relatări media, citate de DPA, Elon Musk ar urma să retragă din Uniunea Europeană platforma socială X.

Deținătorul aplicației ar fi luat această decizie ca urmare a unei discuții cu Comisia Europeană, prin care i se impunea noi reguli, pe care Elon Musk nu vrea să le accepte.

Nemulțumirea lui Elon Musk se datorează noilor legi impuse de Uniunea Europeană cu privire la pachetul legislativ referitor la serviciile digitale. Prin noua lege a Uniunii Europene, platformele sociale trebuie să adopte măsuri consecvente, cât mai rapide, împotriva discursurilor care incită la ură, violență, dezinformare sau rasism, printre altele.

Noua regulă privind serviciile digitale ar fi fost adoptată în urma dezinformării produse pe platforma X, încă de la începutul războiului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas.

Citește și: Șoferul unei mașini Tesla a plătit o factură de 20.000 euro după ce a condus prin ploaie

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Logo platforma X

Logo platforma X

[Sursa foto: Freepik]

Platforma socială X a devenit sursă de informare despre războiul dus între Israel și Hamas. Pe această platformă sunt postate videoclipuri și poze, care se pare că nu ar informa corect și în timp real cetățenii din Uniunea Europeană, cu privire la acțiunile petrecute în conflictul armat.

Se pare că o listă de întrebări despre modul și criteriile de postare pe platforma X a fost deja trimisă lui Elon Musk. Aceste întrebări au fost trimise de Comisia Europeană, pentru a observa dacă platforma socială X respectă regulile impuse prin pachetul legislativ cu privire la serviciile digitale.

În urma primirii listei cu întrebări, Elon Musk a declarat că se gândește la retragerea aplicației de pe piața Uniunii Europene sau la interzicerea accesului utilizatorilor din această zonă.

Platforma socială X, fosta platformă Twitter

La data de 21 martie 2006, platforma socială Twitter a fost înființată. În anul 2023, sub conducerea lui Elon Musk, platforma socială Twitter a fost transformată în platforma socială X. 

La momentul schimbării denumirii și logo-ului, Elon Musk declara că scopul lui este să transforme aplicația socială X într-o "super aplicație", pe care utilizatorii o pot folosi pentru postări, apeluri și mesaje.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si