Când se face plata pensiilor în noiembrie 2023. Casa Națională de Pensii a făcut anunțul așteptat de milioane de pensionari. 

Potrivit unui anunț făcut de autorități, plata pensiei pe card se face în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Citește și: Ce schimbări fiscale intră în vigoare din noiembrie 2023. Unele salarii sunt amenințate cu scăderea

Cum data de 12 noiembrie 2023 cade într-o zi de duminică, este posibil ca unele plăți să se facă în contul curent sau în contul de card pe 10 noiembrie, dar nu e exclus ca pensia să fie virată nici luni, 13 noiembrie 2023.

Când se face plata pensiilor în noiembrie 2023

În funcţie de opţiunea pensionarului, drepturile de pensie se achită  prin mandat poştal,  la domiciliul beneficiarului drepturilor de pensie sau al mandatarului, ori  în cont curent sau cont de card  la una din băncile cu care Casa Naţională de Pensii Publice a încheiat convenţii pentru plata drepturilor de pensie.

Plata pensiilor livrate prin Poșta Română se va face în intervalul 1- 15 noiembrie la domiciliul beneficiarilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Când se face plata pensiilor în noiembrie 2023

Când se face plata pensiilor pe card în noiembrie 2023

Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale,  în termen de 2 zile lucrătoare  după ultima zi de plată a lunii respective.

În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată, informează Casa de pensii.

Când se face plata pensiilor în noiembrie 2023

Când se face plata pensiilor în noiembrie 2023

Pentru  persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situația în care  nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Proiectul de lege privind pensiile din sistemul public, trimis la Bruxelles

Draftul proiectului de lege privind  pensiile  din sistemul public urmează să fie trimis către experții Comisiei Europene în această săptămână, potrivit unor surse din Ministerul Muncii. 

Premierul Marcel Ciolacu urmărește ca noua lege a pensiilor să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024, însă normele de aplicare ale legii vor putea fi redactate abia după adoptarea legii în Parlament, trecerea prin testul CCR și promulgarea de către președintele Iohannis.

Proiectul noii legi a pensiilor, prin care se urmărește eliminarea inechitățillor din sistem, este parte din angajamentul asumat de România în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si