Potrivit lui Alexandru Rafila, vor exista anumite modificări în sistemul de sănătate din țară. Pacienții care își vor dori să își aleagă medicul care să îi trateze în ambulatoriu, dar și în spital, sunt nevoiți să plătească o taxă suplimentară.

Pacienții români ar putea plăti o taxă suplimentară la spitalele de stat.

Pacienții români ar putea plăti o taxă suplimentară la spitalele de stat.

[Sursa foto: Facebook- Alexandru Rafila]

Măsurile vor fi aplicate treptat

Această inițiativă ar putea schimba sistemul medical românesc. Măsurile se vor aplica în mod treptat, până în anul 2030.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că ar putea să fie un rezultat al unui pachet complementar de asigurări, ceea ce a existat ca discuție în spațiul public. Pachetul de asigurări poate fi oferit de un asigurator public sau privat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Un angajat al Ministerului Sănătății și un candidat la concurs, au fost reținuți după perchezițiile privind fraudarea concursului de angajare

”Ceea ce a existat ca discuţie în spaţiul public ca şi România, de exemplu, spitalele publice să poată să aibă un pachet de servicii care pot fi acordate după programul de lucru sau să poţi să îţi alegi medicul curant şi aşa mai departe şi aceste servicii care ar putea fi oferite în spitale publice tot aşa ar putea să fie rezultatul unui pachet complementar de asigurări, iar acest pachet

de asigurări poate fi oferit de un asigurator public sau de unul privat”, a precizat Ministrul Sănătății, notează Newsweek. 

Măsura este prezentă în mai multe spitale din Israel și Europa

De asemenea, Alexandru Rafila a adăugat că măsura există deja în mai multe spitale din Europa și din Israel. 

Citește și: Demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, cerută de USR, a fost respinsă în Parlament: "Rafila condamnă la moarte copiii din Arad"

”Foarte multe spitale din Europa fac acelaşi lucru, spitale din Israel fac exact acelaşi lucru. Şi asta cred că este dezvoltarea sănătoasă care duce şi la închiderea dezbaterii legate de persoanele care profesează în domeniul care lucrează, în domeniul public sau privat sau în amândouă locurile, dacă îi oferă unui specialist posibilitatea să profeseze după program în unitatea sanitară în care el funcţionează în mod obişnuit”, a mai spus Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si