Capitala uită de criză și sărăcie anul acesta de Crăciun. Primarul general Nicușor Dan vrea să cumpere beculețe și ornamente festive de un milion de euro după ce în ultimii 3 ani a împodobit Bucureștiul doar cu ce se mai găsea prin depozit. Nu s-a sincronizat însă cu Guvernul, care cere autorităților locale să nu arunce cu banii pe decorațiuni și târguri, transmite Cristian Sabbagh.

În ultimii 3 ani, de Crăciun, Bucureștiul a fost împodobit cu aceleași 3 mii de decorațiuni amplasate pe principalele bulevarde și în marile intersecții.

Primarul general Nicușor Dan s-a săturat însă să fie Grinch, așa că în acest an și-a propus să decoreze orașul de 5 milioane de lei. De aproape 3 ori mai mult decât suma alocată anul trecut.

Citește și: VIDEO- Marcel Boloș: „Gata cu parangheliile de Crăciun”. Va fi insturată „bezna comunismului”?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Primăria Municipiului București vrea să închirieze pentru o perioadă de 5 ani aproape 600 de decorațiuni, intre care: ghirlande, figurine luminoase și plase cu beculețe în valoare de 3 milioane de lei. Și are în plan să cumpere 1200 de elemente decorative: șiruri de lumini, ghirlande și sute de figurine 3D.

Generozitatea primarului vine într-un moment în care Guvernul a cerut autorităților locale să nu arunce cu banii pe iluminatul festiv și târguri.

Pentru târgul de Crăciun de anul acesta, Nicușor Dan alocă 7 milioane și jumătate de lei. Dar speră să recupereze 3 milioane de lei din spațiile pe care le va închiria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si