Un bărbat de 82 de ani din Coreea de Sud a murit după ce a mâncat o bucată dintr-o caracatiță vie, o delicatesă locală. La momentul la care bărbatul s-a decis să o mănânce, caracatița încă mișca!
Delicatesa poartă numele de „San-Nakji” și este foarte cunoscută în Coreea de Sud.
Bărbatul a încetat din viață luni dimineață. Pensionarul a suferit un stop cardiac în timp ce s-a înnecat cu caracatița vie.
Medicii s-au deplasat la locul incidentului nefericit, după ce au primit un apel de urgență, în jurul orei 11:38. Din nefericire, cadrele medicale nu au reușit să-l resusciteze pe bărbat. Acesta a fost declarat decedat la spital.
San-nakji este o delicatesă în Coreea de Sud și în special în regiunile de coastă. Preparatul se servește imediat după tăierea tentaculelor caracatiței. Așadar, atunci când ajunge în farfurie, caractița încă se „zvârcolește” în fața celui care urmează să o mănânce.
Felul de mâncare este servit, de obicei, stropit cu ulei de susan.
Totuși, preparatul este destul de riscant pentru sănătatea oamenilor, motiv pentru care, cei care își doresc să consume delicatesa, sunt sfătuiți să taie caracatița în bucăți cât mai mici și să le mestece bine înainte de a înghiți.
Preparatul sofisticat a mai făcut victime între anii 2007 și 2012, atunci când trei persoane au murit după ce s-au sufocat cu o caracatiță vie, potrivit Daily Mail.
În anul 2013 au mai murit două persoane, iar un bărbat de 70 de ani și-a găsit sfârșitul în 2019 după ce s-a sufocat cu mâncarea, fiind vorba despre același preparat, arată sursa citată anterior.
Delicatesa a fost descrisă de-a lungul anilor drept una dintre cele mai periculoase alimente din lume, împreună cu broaștele taur și peștele puffer otrăvitor.
În anul 2012, un bărbat din Coreea de Sud a fost condamnat la închisoare pe viață după ce și-a ucis iubita și a susținut că „accidentul” s-a produs din cauza preparatului San-nakji.