Pentru vineri, prognoza ANM indică temperaturi ridicate pentru această perioadă a anului. Va fi mult mai cald decât în mod normal pentru final de octombrie. Cele mai mari temperaturi  vor fi înregistrate în regiunile sudice și sud-estice.

Prognoza meteo pentru vineri

În câteva regiuni, vom avea parte și de câțiva nori și averse de ploaie. Mai exact, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul, nordul și centrul Olteniei vor fi înnorări temporar accentuate și averse, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice.

Ca valori, cantitățile de apă vor atinge pe alocuri 10…20 l/mp, iar în zonele de deal și de munte vor depăși izolat 30…40 l/mp.

Prognoza meteo

Prognoza meteo

[Sursa foto: Pexels.com]

În ceea ce privește temperaturile, maximele vor fi între 16 grade în Maramureș și 30 grade în extremitatea de sud a Munteniei. Minimele sunt undeva între 6-16 grade.

În București, zi de vară. Vor fi 28 grade, iar temperatura minimă se va situa între 13…15 grade.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Când vine iarna în România? Prognoza meteo a fost actualizată

Cum va fi vremea sâmbătă?

În prima zi de weekend, sâmbătă, temperaturile vor fi în ușoară scădere în mare parte din țară. Cu toate acestea, va fi mult mai cald decât normalul acestei perioade. O zi excelentă pentru activități în aer liber, pe final de octombrie. Se vor înregistra și averse în regiunile intracarpatice și cu totul izolat posibil în rest.

 

Temperaturile vor varia în medie între 16 și 26 de grade. În depresiuni, se vor înregistra și minime de 2 grade.

În Capitală, avem o zid e sâmbătă cu 25-26 de grade. Minimele nu vor scădea sub 8 grade.

Citește și: VIDEO- Toamna a venit cu temperaturi de vară. S-au înregistrat 129 de recorduri termice în octombrie

Vremea în weekend 28-29 octombrie 2023

Vremea în weekend 28-29 octombrie 2023

[Sursa foto: Pexels.com]

Prognoza meteo pentru duminică

Vreme frumoasă în toată țara, duminică. Perfectă pentru o drumeție sau un picnic în aer liber. Este posibil să avem și ploi slabe în extremitatea de nord-vest.

Maximele vor fi cuprinse între 17 și 27 grade. Legat de minime, va fi 1 grad în depresiuni și 15 grade pe litoral. În București, avem duminică 26 de grade, cu o minimă de până la 9 grade.

Așadar, weekendul care începe va fi unul cu vreme foarte caldă în care ne putem bucura de o plimbare în parcuri sau de o excursie la munte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si