În urmă cu o lună, au început lucrările de reabilitare a Podului Grant, unul dintre cele mai circulate și aglomerate pasaje din București. După o vizită desfășurată astăzi pe șantier, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că lucrările de reabilitare se desfășoară conform graficului, iar promisiunea redeschiderii circulației pe pod, în luna martie a anului 2024, va fi respectată.

Lucrări de reabilitare pe Podul Grant

Lucrări de reabilitare pe Podul Grant

[Sursa foto: Facebook]

Podul Grant va fi redeschis circulației în luna martie

Nicușor Dan, primarul Capitalei, contrazice realitatea lucrărilor de reabilitare. În timp ce lucrările nu par că avansează, iar traficul se aglomerează și mai mult pe rutele ocolitoare, primarul susține că reabilitarea Podului Grant se realizează conform programului.

Într-o postare pe contul său de Facebook, după ce a vizitat șantierul de pe Podul Grant, Nicușor Dan a declarat că circulația pe pod va fi reluată conform promisiunii, adică în luna martie a anului 2024.

Citește și: Anunțul făcut de Primăria Capitalei, în urma reabilitării Podului Grant: ,,Reabilitarea și consolidarea podului Grant este necesară și de importanță majoră pentru siguranța tuturor participanților la trafic''

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Șantier Podul Grant

Șantier Podul Grant

[Sursa foto: Facebook]

"Termenul asumat în urmă cu o lună, ca în martie să se reia circulația pe pod, va fi respectat", a scris Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

Primarul a continuat postarea amintind de celebra construcție din București, dar și despre necesitatea lucrărilor de reabilitare, mult amânate de-a lungul timpului.

"Podul Grant a fost finalizat în 1982 şi reabilitat în urmă cu 15 ani.

În 2020 au fost executate lucrări de reabilitare, însă doar în proporție de 35 la sută", a mai scris primarul în postare.

De asemenea, Nicușor Dan a menționat programul de lucru al muncitorilor, în ce stadiu se află lucrările, dar și ce vizează acestea: structura podului și a pasajului, reabilitarea liniei de tramvai și a trotuarului pietonal.  

Podul Grant și lucrările de reabilitare

Lucrările de reabilitare pe Podul Grant au început pe 16 octombrie. Încă din noaptea de 15 spre 16 octombrie, traficul a fost restricționat pe pod. Mai mult decât atât, locurile de parcare de sub pod au fost dezafectate. Tramvaiul 41 circulă de pod într-un mod alternativ, pe o singură direcție/linie, fiind folosite semafoare pentru a putea fluidiza circulația acestuia.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Tot atunci, Primăria Capitalei a oferit rute alternative șoferilor. Astăzi, după două săptămâni de la începerea lucrărilor, Nicușor Dan a declarat că circulația pe rutele alternative din cauza lucrărilor de reabilitare nu este perfectă, dar s-a îmbunătățit.

"Nu e perfect cum se circulă acum, dar este mult mai bine față de momentul în care am început, când traficul s-a blocat în urmă cu două săptămâni", a declarat Nicușor Dan, într-un live postat pe contul său de Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si