„Sunt de părere că dacă faci sport și iei niște proteine poți mânca și la fast-food, nu mult, dar da. Cât timp am încercat să slăbesc nu prea îmi plăcea de mine, după ce m-am îngrășat a fost mai ok, nu mai fost nevoie de nicio dietă.”

„De obicei dacă slăbesc foarte repede atunci chiar foarte repede mă îngraș înapoi.”

Exact așa se poate descrie efectul „yo-yo” după dietă.

Foarte multe persoane care țin diferite cure de slăbire se trezesc că se îngrașă din nou după întreruperea regimului alimentar restrictiv.

Citește și: VIDEO- Variante de slăbit în cabinetul medicului. Dr. Cătălin Copăescu: „Obezitatea este o boală care afectează oamenii care se luptă cu kilogramele”

„Eu zic că dacă încerci să nu mănânci între mese așa e cel mai bine, eu zic că oamenii aici greșesc că tot mănâncă, se plictisesc, hai să mănânc puțin și atunci aici greșesc.”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Giulia a încercat mai multe diete. A slăbit chiar și 10 kilograme, dar după ce s-a lăsat de acest program kilogramele au revenit înapoi.

Giulia, studentă: „Mi-a părut rău dar în viitor o să revin la o dietă mai strictă și să nu mă mai abat de la ea. Cam asta ar fi secretul? Să te ții de treabă? Da, să te ții de treabă și să-ți placă să ți o dietă, nu să o faci cu părere de rău pentru că nu o să ai rezultate la fina.”

Experiențe similare a avut și această doamnă.

„Am născut doi copii și de atunci tot am ținut diferite diete, dar după ce mă lăsam de ele reveneam la loc sau chiar mai mult.”

Sigina Pop, nutrționist dietetician: „Atunci când dorim să slăbim este bine să ținem un regim alimentar firesc, ușor de menținut pe termen lung și știm că este o alimentație echilibrată și o dietă bună dacă avem normalizare ponderală.”

Specialiștii ne sfătuiesc să alegem dietele care ni se potrivesc

Specialiștii spun că trebuie să alegem dietele care ni se potrivesc pentru a reuși să ne ținem de ele și pentru a avea rezultatele dorite. Fluctuațiile bruște ale greutății corporale au un efect negativ asupra corpului și pot genera dezechilibre metabolice greu de controlat.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Sigina Pop, nutrționist dietetician: „Dacă dieta a fost restrictivă vom avea „yo-yo” automat, dar dacă o să căutăm ajutorul dieteticianului și să învățăm cum să mâncăm astfel încât să nu mai ajungem în situația de a mai avea nevoie de aceste diete este posibil să ne putem menține rezultatul bineînțeles cu micile oscilații după o astfel de restricție, dar rezultatul ar trebui să fie mult mai bun.”

Sportul și alimentația sănătoasă reprezintă cei mai importanți factori în orice fel de dietă. Curele de slăbire au restricții dar dacă nu sunt drastice pot fi menținute pe un timp îndelungat, mai spun specialiștii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si