Un avertisment alarmist, propagat cu viteza luminii în mediul online, bulversează opinia publică. Un vestit consultant în nutriție ne sfătuiește să nu cumva să mai punem mâna pe bonurile fiscale, că pot dezechilibra grav sistemul hormonal. Unii au luat vorbele de bune, alții se amuză. Medicii le transmit tuturor că e caz de panică, transmite Cristian Sabbagh.

Pericolul din hârtia bonurilor din magazine

Teoria pe care mulți o consideră cel puțin bizară, cum că simpla atingere a bonurilor fiscale eliberate de casele de marcat ar afecta grav sistemul hormonal, a fost lansată de Ligia Pop,

consultant în nutriție, cu multe cărți scrise la activ.

Iar pericolul, spune nutriționista, ar fi provocat de o substanță chimică pe care o conțin respectivele bonuri din hârtie.

Avertismentul l-a lansat public și i-a sfătuit pe oameni să atingă bonurile, dacă e cazul, doar cu două degete și nu în partea umedă a scrisului de pe ele. Evident, reacțiile nu au întârziat să apară.

Cele două femei se amuză teribil. Una dintre ele ne spune că lucrează de o viață cu bonuri fiscale și n-au dezechilibrat-o hormonal până acum.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„E prea mică hârtia. Probabil dacă ne-ar da cu ea pe față sau am mânca-o... dar așa că o ținem în mână și o aruncăm la gunoi!”

Citește și: VIDEO- Analize preventive gratuite. CNAS: „Ca să beneficiem de aceste analize trebuie să mergem la medicul de familie”

„Poate emoțional mă poate afecta dacă văd suma, dar altfel...”

Un sâmbure de adevăr există, spun medicii endocronologi. Respectiva substanță, bisfenol, există în multe produse, mai ales în cele plastice, dar până la un îndemn de genul „nu atingeți bonurile fiscale” ar fi cale lungă.

„Nu cred ca este un așa mare pericol și asta pentru că nu știu să existe ața multă patologie endocrină în rândul lucrătorilor de la casele de marcat care ating sute, poate chiar mii de bonuri pe zi! Nu cred că este cazul să ne panicăm dacă atingem un bon. Putem să facem o dereglare hormonala... trebuie sa fie un cumul de factori!”, a transmis un medic endocrinolog.

Cel mai bine este să vorbim cu un medic în cazul în care ne ajuns la ureche tot felul de îndemnuri alarmiste, mai ales când vine vorba de sănătate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si