Cu o putere de taifun, furtuna Ciaran a lovit nemilos și în Italia. În regiunea Toscana cinci oameni au murit în urma unor viituri pe care natura dezlănțuită le-a provocat.

Apele s-au revărsat pe străzi și au măturat totul în cale cu o forță înspăimântătoare. Mașinile erau purtate ca niște bărci de hârtie și izbite unele de altele.

În mai multe orașe, printre care și Florența, autoritățile au emis avertizări de cod roșu și au evacuat oamenii care locuiau la parterul clădirilor.

Spitalul din Prato a fost și el inundat.

Furtuna care mătură Europa, două zile de dezastru

Imaginile filmate de poliție din elicopter arată proporțiile dezastrului: terenuri și gospodării inundate, mașini purtate de potop pe străzi. Peste 200 de litri de ploaie pe metrul pătrat au căzut în trei ore, spun autoritățile.

Printre morți se numără un bărbat de 85 de ani, găsit fără viață în locuința sa de lângă Prato, la nord de Florența, și o femeie de 84 de ani care a murit în timp ce încerca să scoată apa din casă.

"M-am uitat afară și am văzut apa coborând ca un râu. Nu a fost nimic care să o oprească, nici măcar sacii de nisip. Ne-a lovit dintr-o dată."

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nemiloasa furtună Ciaran nu a ocolit nici Belgia. Doi oameni au murit și aici. O femeie de 64 de ani și un copil de cinci ani. Au fost striviți de copacii doborâți de vântul care a suflat ca turbat.

„Am emis o alertă prin care le-am cerut oamenilor să rămână în case, să evite parcurile sau cimitirele, locurile în care sunt copaci înalți. Să fie cu mare băgare de seamă!”

Rău a fost și în Marea Britanie.

Citește și: VIDEO- Ciaran lovește ca o „bombă meteo” Europa. Cea mai puternică furtună din ultimii ani

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Cu o forță incredibilă, rafalele de vânt au spulberat tot, copacii, acoperișurile de pe case, ba chiar au spart geamuri. O cameră de supraveghere a filmat momentul în care o mamă trezită din somn de un zgomot puternic își păzește pruncul de furia vremii.

„Oh, m-am întors în cameră și era o mulțime de sticlă în toată camera și pătuțul ei, pe patul meu, pe tot podea. Deci, da, geamurile s-au spart complet!”

În Franţa, doi oameni au murit şi alţi 16 au fost răniţi, printre care 7 pompieri. Furtuna Ciaran a ajuns și în Peninsula Iberică. Spania și Portugalia s-au trezit în bătaia vântului care a suflat cu peste150 de km la oră. Mai mulți copaci au fost smulți din rădăcini, iar sute de gospodării au rămas fără energie electrică. În Madrid, o femeie a fost omorâtă de un arbore doborât de furia vremii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si