În acest moment, în țară, angajații de la Casele de Pensii protestează. Care este motivul care a scos, din nou, angajații la protest?

La Casele de Pensii din Timișoara, Argeș, Baia Mare și Sighetu Marmației se desfășoară proteste realizate de angajați. Aceștia și-au întrerupt activitatea, iar oamenii care merg pentru rezolvarea problemelor se întâlnesc cu un protest, nu cu o rezolvare.

Mai multe informații sunt oferite de Vlad Crasnai, Iulia Dumitrașcu și Adrian Jătăreanu, jurnaliști Știrile Kanal D.

Proteste angajați Casa de Pensii

Proteste angajați Casa de Pensii

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Proteste la Casele de Pensii din țară

Angajații de la Casele de Pensii din România protestează. Principalul motiv care a scos angajații în stradă este reprezentat de mărirea salariilor. Angajații de la Casele de pensii protestează pentru egalizarea salariilor cu cele de la Casa Naționala de Pensii Publice. 

Proteste realizate de angajații de la Casele de Pensii de desfășoară în Timișoara, Argeș, Baia Mare și Sighetu Marmației.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În Maramureș protestează 61 de salariați de la Baia Mare și Sighetu Marmației. 

La Casa de Pensii Argeș, angajații Protestează cu ghișeele închise. Oamenii merg la Casa de Pensii pentru a-și rezolva problemele, dar protestul îi împiedică. Angajații au ghișeele închise pentru o perioadă nedeterminată. 

"Nu putem să ne rezolvăm problemele, dar au și dânșii dreptate.

Nu făceau degeaba. Vor și ei dreptate", a spus o persoană care a mers la Casa de Pensii Argeș să își rezolve problemele, dar ghișeele erau închise, iar angajații protestau.

Citește și: Ce se întâmplă cu pensia minimă în 2024. Schimbare majoră adusă de noua lege a pensiilor

Reprezentantul angajaților de la Casa de Pensii Argeș a declarat că protestul vine în urma măririi salariale de care au beneficiat cei de la Finanțe. Angajații spun că nu este corect ce se întâmplă, pentru că în timp ce lor li se mărturisește că nu există fonduri, alții primesc măriri substanțiale.

"Săptămâna trecută, în timp ce noi protestam, angajații de la Finanțe au primit majorări salariale cu 2.400 de lei, brut. Iar la Argeș și la Casa de Pensii se spune că nu se poate, că nu sunt bani. Este prima dată când protestăm. Trebuie să luptăm pentru drepturile noastre. Solicităm salarizarea la nivel național precum casă de pensii, dar nu se mai poate", a spus Ionuț Marinescu, reprezentant Casa de Pensii Argeș.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si