Duminică, 12 noiembrie, 86 de români au ieșit din Fâșia Gaza. Aceștia au ajuns în siguranță la București. Un avion i-a adus de la Cairo, marți dimineață, la Baza Aeriană 90 din Otopeni.

Anunțul făcut de Ministerul Afacerilor Externe  

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță faptul că "marți, 14 noiembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 86 de cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuați din

Fâșia Gaza, au fost transportați în România la bordul unei curse speciale, operate de către Compania Națională TAROM".

Citește și: Mărturia armatei israeliene: „Nu vom înceta să luptăm pentru poporul Israel. Vom face totul ca Gaza să poată prospera din nou”

Cei 86 de români evacuați duminică din Gaza au ajuns la București

Cei 86 de români evacuați duminică din Gaza au ajuns la București

[Sursa foto: Facebook-MAE]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În cursul zilei de 12 noiembrie, cei 86 de români și membi de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, prin punctul de frontieră Rafah. Aceștia au fost preluați ulterior de reprezentanții Ambasadei României în Egipt.  

Aceștia au fost însoțiți de o echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit apoi până la Cairo, de unde au fost îmbarcați spre România. 

Citește și: VIDEO- Avionul trimis după românii din Gaza, s-a stricat. Încă 41 de români cu dublă cetățenie au scăpat din Gaza

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, se va continua dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în scopul facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni români, dar și a membrilor de familie care se află în Fâșia Gaza.

Acest lucru se va întâmpla în funcție de evoluțiile din teren, dar și de acordul părților implicate.  

,,MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni români și membri de familie aflați în Fâșia Gaza, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

Reamintim faptul că, în prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în R.A. Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren'', potrivit MAE.

Trei echipe consulare mobile se află în Egipt

În acest moment, în Egipt se află trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si