Transportat pe o platformă uriașă și însoțit de un alai de utilaje, falnicul brad de Crăciun a ajuns, seara trecută, în Piața Sfatului, din Brașov. O echipă de muncitori a lucrat la foc continuu pentru ca pomul să fie montat în centrul orașului.

Citește și: VIDEO- Crăiasa Zăpezii, apariție spectaculoasă. Craiova este pregătită pentru deschiderea Târgului de Crăciun

Bradul de Crăciun are peste 70 de ani și e mai înalt decât un bloc cu 6 etaje

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„După mai bine de 13 ore de muncă, bradul de Crăciun a fost mutat în Piața Sfatului. Are o înălțime de 26 de metri, are 73 de ani și a fost adus aici în centrul orașului dintr-o pădure din Poiana Brașov.”, transmite Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D.

Dan Olteanu, director Regia Pădurilor Kronstadt: „În primul rând trebuie să ajungi la bradul respectiv. Trebuie să faci un drum, să duci piatră astfel încât macaraua să poată căra corespunzător, șaua care transportă să poată să ajungă acolo. S-a muncit aproape non-stop, cu pauze de masă.”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Brașovenii și turiștii care se aflau în Piața Sfatului au privit fascinați de pe margine.

„În alte oraș brazii sunt din plastic, aici e prima dată când văd brad organic.”

„Chiar dacă sunt în Brașov, e prima dată când particip la ridicarea lui.

Cum ți se pare? Greu, ușor ce se întâmplă aici? E de inginerie. Așteptați să-l vedeți împodobit? Da.”

Și turiștii străini au intrat în atmosfera de sărbătoare.

„Sunt din Mexic și am venit ca turist. Știați că în seara asta va ajunge bradul de Crăciun? Nu, nu, e surprinzător, e senzațional, mă bucur că sunt aici. Vezi efortul multor oameni doar să aducă un brad care înseamnă foarte mult pentru mulți oameni, mi se pare grozav.”

1,2 milioane de luminițe vor colora Brașovul în perioada sărbătorilor. Tema decorațiunilor din acest an este „clasic și elegant”. Vor predomina luminile calde și globurile aurii, iar tot orașul va fi decorat cu beteală de brad. Pe 30 noiembrie iluminatul festiv din oraș va fi pornit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si