Primarul Sectorului 6 al Municipiului București, Ciprian Ciucu a anunțat entuziasmat pe pagina sa Facebook că Guvernul a trecut terenul din Grozăvești în proprietatea publică a Municipiului București.

Bucureștenii vor avea parte de un nou parc, în loc de un spital

Însă, pe acest teren, SRI își dorea să construiască un spital. De acest lucru a avut însă grijă primarul, care cu orice preț își dorește amenajarea unui parc de aproximativ 3 hectare.

În mesajul transmis, Ciprian Ciucu a ținut să mulțumească în special Guvernului, dar și Serviciului Român de Informații pentru că a acceptat să construiască în altă parte spitalul.

”Ce vedeți cu albastru este terenul din Grozăvești pe care Guvernul a decis să ni-l dea pentru a face încă un parc fain în Sectorul 6. Guvernul a dat o hotărâre cum că îl trece în proprietatea publică a Municipiului București. Ce vedeți cu portocaliu este ceea ce avem deja. Va fi un parc decent de circa 3 hectare. Pe acest teren SRI dorea să construiască un spital, dar îl vor face în altă parte. Mulțumesc Guvernului dar și SRI pentru acest lucru!”, a scris primarul. 

Proiectul Parcului Grozăvești-Politehnică din sectorul 6.

 

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Polițistul care a găsit-o pe Sara Melinda face noi mărturii. Cum a reușit să ajungă la copila de 13 ani: „Când a deschis ușa, m-am uitat de două ori, arăta groaznic”

Primarul spune că o să pună bani în buget pentru 2024, astfel încât parcul să prindă cât mai repede contur

Acesta a mai spus bucuros că în sfârșit instituțiile centrale și cele locale colaborează, și chiar dacă a durat mult această muncă de lămurire a reușit să obțină astăzi această hotărâre de Guvern pentru bucureșteni. Însă, acum Consiliul General va trebui să voteze preluarea. Apoi se va face un protocol de preluare cu Guvernul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Eu voi pune pentru 2024 bani în buget și chiar ne apucam de proiectare. Dar totul depinde daca PMB se mișca sau nu ca să avem 3 hectare de parc nou anul viitor. Sunt unii care cred că orice zboară se mănâncă. Acești unii sunt de părere ca Primăria Sectorului 6 să mai exproprieze alte 3 hectare și să mărească parcul. Acele 3 hectare, situate acolo, pe reglementările urbanistice actuale, moștenite din trecut, înseamnă o expropriere de peste 40 de milioane de euro. Cam tot bugetul pe investiții, din fonduri proprii, pe un an de zile. Adică să nu mai facem nimic altceva un an de zile, să stăm degeaba, ca să dublăm suprafața unui parc pe care oricum îl facem pentru că m-am ocupa și mă ocup”, a mai transmis Ciprian Ciucu.

Ciprian Ciucu - Primarul Sectorului 6 din București

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Farmaciștii protestează miercuri în Piața Victoriei. „Acţiunea manifest doreşte să atragă atenţia asupra sistemului farmaceutic, care a fost uitat de guvernanţi în ultimii 20 de ani''

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În cele din urmă, Ciprian Ciucu a explicat că exproprierile se fac în baza unor studii de fezabilitate, iar Curtea de Conturi l-ar crucifica dacă ar da 40 de milioane de euro pentru o investiție de 2 milioane de lei. Cetățenii vor avea acces în campusul Politehnicii, lucru care a fost negociat de primarul cu rectorul facultății.

”Cine vă spune alte povești electorale, vă minte. Aveți încredere, eu îl voi face și pe acesta”, a conchis Ciprian Ciucu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si