Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu, a vorbit despre situația marinarului român aflat la bordul navei capturate de către milițiile Houthi în Yemen.

Cum a ajuns marinarul român la bordul navei Galaxy Leader?

Liderul SLN a spus despre român că acesta are 29 de ani și este electrician. Potrivit liderului SLN, marinarul român a fost contactat să meargă pe această navă printr-o firmă din Bulgaria.

„Avem cel puţin un navigator la bordul acestei nave, Galaxy Leader. Nava este sub pavilion Bahamas. Se ştie că nava a plecat din Turcia către India, este un o navă care încarcă maşini pentru India. Acum în zona Mării Roşii, în apropiere de Yemen a fost atacată de nişte forţe rebele înarmate, nu vorbim de piraţi somalezi, de forţe armate ale unei facţiuni rebele şi a fost îndreptată către portul Hodeidah unde se află şi acum. Navigatorul nostru este electrician. Are 29 de ani şi a fost şi el contactat să meargă pe această navă printr-o firmă din Bulgaria”, a declarat, în cursul zilei de luni, jurnaliştilor, Adrian Mihălcioiu, potrivit news.ro

marinar roman rapit

Soția bărbatului a vorbit pentru ultima dată cu acesta sâmbătă seară.

[Sursa foto: Observator/X]

Citește și: Primele imagini cu marinarul român, răpit de rebelii houthi în Marea Roşie. Soția sa nu știe nimic despre el: ”Nu am mai primit niciun apel de la el. Am aflat de pe internet”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Adrian Mihălcioiu crede că eforturile diplomatice pentru eliberarea navei vor da roade în perioada următoare.

„S-a format o celulă de criză la Ministerul Afacerilor Externe. În afara de comunicatele pe care le dau şi sunt standard, Ministerul Afacerilor Externe, prin Direcţia Consulară şi prin toate celelalte organisme ale ministerului se lucrează intens şi cred cu rezultate foarte bune în următoarea perioadă foarte scurtă. Cred că şi alte organizaţii internaţionale lucrează pentru că domeniul maritim este foarte bine organizat, începând cu Organizaţia Maritimă Internaţională, sunt cluburi de asigurare, reasigurare, cluburile de risc, societăţile care negociază cu astfel de răpitori ai navelor.  Din păcate, se pune şi Marea Roşie într-o zonă de pericol. Acesta este cel mai grav lucru care se poate întâmpla”, a mai declarat liderul SLN. 

Liderul SLN a mai adăugat că echipajul navei va fi în siguranță, acesta având încredere că situația se va lămuri „în scurt timp”.

marinar roman rapit

Soția bărbatului a simțit că ceva rău i s-a întâmplat acestuia.

[Sursa foto: X]

Soția marinarului român a aflat totul de pe internet

Soția românului a vorbit despre clipele de dinainte să afle ce s-a întâmplat cu soțul său. Femeia a avut o presimțire rea în legătură cu faptul că ceva i s-ar fi întâmplat. Aceasta a reușit să vorbească cu soțul ei ultima dată în cursul serii de sâmbătă.

Citește și: Un marinar român se află la bordul navei capturate de rebelii houti în Marea Roșie: ”Tratăm echipajul navei în conformitate cu principiile şi valorile islamice"

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Este singurul român de pe navă. Nu am nicio informaţie, nu ştiu absolut nimic de el. Ultima oară am vorbit cu el sâmbătă, sâmbătă seară. Nu mi-a zis nimic special, nu mi-a precizat că ar fi vreun pericol pe navă.

Urma să vorbim duminică, adică ieri, însă nu am mai primit absolut niciun apel de la el. Mi s-a părut ceva ciudat că nu a sunat. Am căutat pe un site de tracking pentru nave. Am văzut că nava nu are semnal, nu există nicio informaţie şi am căutat efectiv nava pe Google, exact aşa, Galaxy Leader. Am aflat de pe internet”, a explicat soția marinarului pentru Observator.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si