Un tribunal italian a condamnat peste 200 de membri ai bandei criminale Ndrangheta la un total de 2.100 de ani de închisoare, în urma celui mai mare proces anti-mafie din țara din ultimele trei decenii, relatează CNN.

Citește și: VIDEO- Doi dintre presupușii criminali ai afaceristului din Sibiu, arestați de polițiști în străinătate. Al treilea este încă de negăsit

În timpul procesului, care a început în ianuarie 2021 și a avut loc într-un buncăr special construit în orașul Lamezia Terme, din sudul Italiei, peste 400 de avocați i-au reprezentat pe inculpați și aproximativ 900 de martori au depus mărturie.

Un complet de trei judecători, care deliberaseră soarta celor 338 de acuzați de când procesul s-a încheiat pe 16 octombrie, au dat verdictul luni, 20 noiembrie.

Curtea a avut nevoie de o oră și 40 de minute pentru a-și pronunța deciziile, a informat agenția de știri italiană Ansa.it.

Este vorba despre Ndrangheta, unul dintre cele mai puternice, extinse și mai bogate grupuri de trafic de droguri din lume.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Cele mai răsunătoare condamnări din procesul Ndragheta

Fostul deputat Forza Italia Giancarlo Pittelli a primit o pedeapsă de 11 ani de închisoare, în așa-numitul proces „maxi” Rinascita Scott împotriva presupușilor membri ai mafiei „Ndrangheta”, în provincia Calabria.

Procurorii ceruseră o pedeapsă de închisoare de 17 ani pentru Pittelli, un bărbat de 70 de ani care este și avocat și este acuzat că a lucrat pentru sindicatul criminalității.

El a fost condamnat pentru implicare externă în asociații mafiote și pentru două acuzații de dezvăluire de informații confidențiale.

Giancarlo Pittelli

Giancarlo Pittelli, 11 ani de închisoare

Curtea italiană de justiție i-a condamnat la 30 de ani pe Saverio Razionale și Domenico Bonavota, șefii clanurilor San Gregorio și Sant'Onofrio.

Locotenentul colonel al poliției Giorgio Naselli a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare, mult mai puțin decât cei opt ani solicitați, pentru scurgere de informații oficiale confidențiale.

Fostul polițist de Finanțe Michele Marinaro a primit 10 ani și șase luni, față de cei 17 ani solicitați de procurori, pentru scurgere de informații confidențiale și implicare externă în asociații mafiote.

Fostul consilier regional Pietro Giamborino a fost condamnat la 18 luni de închisoare, în timp ce procurorii ceruseră 20 de ani de închisoare.

Deciziile instanței nu sunt definitive până la epuizarea sistemului de contestații, după două posibile căi de atac, arată sursa citată.

Saverio Razionale

Domenico Bonavota, Saverio Razionale și alți doi mafioți italieni


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si