Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat definitiv, vineri, 24 noiembrie de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru mită.  

Catalin Cherecheș închisoare

Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare.

[Sursa foto: Facebook]

Edilul nu mai are voie să candideze timp de 4 ani

Acesta primise inițial aceeași pedeapsă, însă primarul a făcut contestație. Acum, Curtea de Apel Cluj a respins apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj.

De asemenea, au fost modificate câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară. Printre acestea se numără interzicerea dreptului de a candida pe o perioadă de 4 ani, de a fi ales, dar și de a ocupa o funcție publică.

”(...)Majorează durata pedepsei complementare aplicate prin sentinţa apelată faţă de inculpatul CC, constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar), de la 4 ani la 5 ani. Pedeapsa complementară se execută potrivit art. 68 alin. 1 lit. c) C.pen., respectiv după executarea pedepsei principale a închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate ”, se arată în decizia Curţii de Apel Cluj.

Cătălin Cherecheș închisoare

Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Andreea Cătălina Bumbac, sublocotenentul Brigăzii Speciale de Intervenție, prinsă cu droguri în geantă în timpul unui control de rutină în Bucureşti

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Totodată, instanța a decis ca în continuare să pună sechestru pe bunurile lui Cătălin Cherecheș, respectiv pe autoturismul marca Porsche Cayenne, pe terenul intravilan de 74 mp și pe terenul intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării.

Cătălin Chereș a fost dat în urmărire națională

În completul de judecată s-a aflat și judecătoarea Georgiana Hîngan Fărcaș, pe care socrii lui Cătălin Cherecheș au încercat să o mituiască pentru a-l scăpa de ginere de închisoare, după ce acesta a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai 2016, pentru luare de mită în formă continuată. Acesta ar fi primit la vremea respectivă de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul. Socrii lui, Claudia și Dorin Petru Gliga se află acum în arest preventiv.

Cătălin Cherecheș închisoare

Edilul Cătălin Cherecheș urmează să fie încarcerat, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cine este judecătoarea Georgiana-Rodica Fărcaș-Hîngan, care a refuzat mita de la soacra lui Cătălin Cherecheș. Ce avere are magistratul

Cătălin Chereș a postat recent pe pagina sa de Facebook un videoclip filmat live în care în continuare își susține nevinovăția.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

”Am mândria să fiu un om care a fost inspirat de părinții mei, de oamenii acestui oraș. Am fost inspirat să învăț să fac doar bine oamenilor. Am auzit multe cuvinte despre mine și în această perioadă de 10 ani am fost arestat preventiv, am fost batjocorit, am fost întors pe dos, trimis la Gherla, am stat de 120 de ori în instanță și în loc să mă retrag am fost prezent la fiecare termen, în afară de 3 termene(...) Am fost acuzat pe nedrept, dar am rămas de fiecare dată dedicat misiunii de a-mi dovedi nevinovăția în fața justiției, și știu că nu doar în fața justiției, și în fața lui Dumnezeu ”, a spus edilul. 

Polițiștii au ajuns la locuința lui Cătălin Cherecheș pentru a-l încarcera, însă nu l-au găsit acasă. Ei au sărit gardul pentru a face verificări. Și la Primărie a fost de negăsit. Primarul a fost în cele din urmă dat în urmărire națională.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si