Dacă vreți să faceți o escapadă de weekend la vecinii din Ungaria, aflați că sunt multe lucruri spectaculoase de vizitat. Care sunt acestea și cum puteți ajunge la ele, aflați din materialul următor, a transmis Simona Pătruleasa.

Top 3 atracții aproape de România

Așa arată 3 dintre cele mai spectaculoase locuri de la vecinii maghiari. Să începem poate, cu cel mai vizitat, biblioteca Szabo Ervin, o clădire spectaculoasă, aflată în Budapesta, în partea aglomerată a orașului.

Aici, turiștii pot citi în sălile de lectură sau pot admira fiecare cameră, cele mai multe sunt poleite cu aur. Intrarea la biblioteca este aproximativ 5 euro.

Tot pe domeniul unde se află biblioteca, există și castelul unde se pot face nunți fastuoase. Prețurile pornesc de la 4.500 de euro pentru un eveniment de o zi, iar dacă aveți peste 60 de invitați, suma crește la 6 mii de euro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Destinații însorite în vacanța de iarnă. Unde te poți bucura de soare în Europa în sezonul rece?

Mergem mai departe acum într-un loc atipic, pe promenada fluviului Dunărea. Acolo veți găsi 60 de perechi de pantofi, în stilul anilor '40 făcute din fier. Acestea marchează victimele Holocaustului și au o simbolistică aparte, pe vremea celui de-Al Doilea Război Mondial, 3500 de persoane au fost obligate să se descalțe înainte de a fi executate.

Iar la final, o copie a castelului Huniazilor din Transilvania. Acesta e situat într-un parc din Budapesta și a fost construit inițial din carton și lemn. Acum, a fost refăcut din piatră și cărămidă. Aici se țin festivaluri și concerte pe timp de vară, iar vizitarea domeniului este gratuită la exterior. La interior, turiștii vor plăti aproximativ 7 euro pentru un bilet.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: