Cinci pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde trei persoane și-au găsit sfârșitul, după ce au experimentat simptome de toxiinfecție alimentară, au fost externați, luni, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Cinci pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, externați

Trei bărbați și două femei, pacienți la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, aduși în cursul nopții de miercuri spre joi, au fost externați de la spitalul din Iași.

„În cursul zilei de astăzi, pacienţii internaţi în cadrul Spitalului de Psihiatrie Murgeni şi adresaţi Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Iaşi în noaptea de 22 spre 23 noiembrie şi care prezentau simptomatologie ce ridica suspiciunea de toxiinfecţie alimentară au fost externaţi. Pe parcursul internării în cadrul spitalului nostru au fost îngrijiţi şi monitorizaţi de o echipă multidisciplinară formată din medici de boli infecţioase, terapie intensivă, gastroenterologie şi psihiatrie", a anunțat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, potrivit news.ro

spitalul de psihiatrie murgeni

Mai mulți pacienți de la spitalul de psihiatrie au ajuns în mai multe unități medicale, după ce ar fi făcut o toxiinfecție alimentară.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit, iar un altul se află în stare gravă, în urma consumului de alimente pe bază de pește oferite de o mănăstire, a anunțat Ministerul Sănătății.

Alţi 29 de pacienţi au fost transferaţi la Spitalul din Bârlad şi la UPU Vaslui.

Medicii atrag atenția asupra consumului de pește în Postul Crăciunului

Medicul din Iași recomandă ca cei care consumă pește în postul Crăciunului să fie foarte atenți deoarece, în cazul anumitor alimente „otrăvirea este inevitabilă”.

„Mai multe specii de peşti şi crustacee pot conţine biotoxine otrăvitoare, care persistă şi după gătire. Peştii cu aceste toxine nu au gust urât şi nici un miros deosebit. Gătirea, marinarea sau congelarea nu distrug toxinele, astfel că otrăvirea este inevitabilă", a spus acesta, potrivit sursei citate anterior.

Medicul ieşean spune că intoxicaţia cea mai frecvent întâlnită este reprezentată de toxina botulinică. 

„Aceasta prezintă simptomatologie specifică: diplopie (vedere dublă), paralizie a muşchilor, căderea ploapelor şi imposibilitatea controlului acestora, dificultăţi la înghiţire, iar in final, dacă nu este acţionat în timp util, stop respirator determinat de paralizia muşchilor respiratori. Toxiinfecţiile sunt caracterizate de crampe abdominale, diaree, greaţă, vărsături care conduc spre deshidratare accentuată. Metode de prevenţie: evitarea consumului de peşte exotic, a conservelor de peşte mai ales în cazul în care capacul conservei este umflat. Este necesară prezentarea imediat în triajul spitalului dacă apar simptome dupa ingestia unui preparat din peşte", a mai spus medicul Florin Roşu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si