„Sute de oameni au urcat, aseară, pe munte să vadă Sfinx-ul din Bucegi, în ciuda viscolului. Ei au vrut să participe, ca în fiecare an, pe 28 noiembrie, la așa-zisul „miracol al Piramidei Soarelui". Trei dintre turişti s-au rătăcit, însă, și au fost găsiți în hipotermie. Dar cu mai multe detalii despre acest subiect ni se alătură colegul meu, Adrian Jătăreanu ”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Sute de turiști au urcat pe munte de Ziua Sfinxului

„Bun găsit tuturor!

De o inconștiență ieșită din comună au dat dovadă sute de oameni care au urcat ieri pe platoul Bucegi, deși meteorologii au anunțat cod portocaliu de viscol, iar vântul a suflat cu peste 110 kilometri la oră. Turiștii au mers să celebreze Ziua Sfinxului, un eveniment care se sărbătorește în fiecare an pe data de 28 noiembrie. Turiștii care merg acolo spun că la ora 16.45, chiar înainte ca soarele să apună, deasupra Sfinxului s-ar forma o piramidă de lumină care pe oameni i-ar încărca energetic și ei spun că această piramidă ar face minuni pentru ei. Oamenii au avut de înfruntat însă frigul cumplit, ninsoarea, dar și viscolul turbat de acolo de pe munte, iar foarte mulți turiști au rămas pe munte după lăsarea întunericului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Un nou val de ninsori și viscol. Meteorologii au emis două coduri de vreme severă/ Zonele afectate

Trei turiști din București, de exemplu, chiar s-au rătăcit. Ei trebuiau să ajungă la Piatra Arsă, acolo unde aveau mașina, însă au luat-o pe un alt traseu total opus, spre Vârful Omu.

Când și-au dat seama că s-au rătăcit, au sunat la 112 iar salvamontiștii din Bușteni au plecat în căutarea lor. I-au găsit după câteva ore în hipotermie, i-au ajutat să ajungă până la refugiul Salvamont Bușteni și au rămas acolo peste noapte. Azi de dimineață, doi dintre ei au coborât cu telecabina la baza muntelui, iar cel de al treilea s-a dus să-și ia mașina de la Piatra Arsă și a coborât singur. În jur de 30 de salvatori montani au muncit ieri toată ziua pentru acest eveniment, Ziua Sfinxului. Mulți turiști au mers cu mașina la Piatra Arsă și inclusiv acolo au rămas împotmoliți cu mașinile și au avut nevoie de ajutorul salvatorilor. În continuare, salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu se aventureze pe munte, mai ales când meteorologii anunță astfel de coduri galbene sau portocalii de vreme rea”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondentul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: