Veste bună pentru pensionari. Ajutoarele financiare de până la 1.000 de lei ar putea fi acordate și anul următor de la stat, potrivit lui Adrian Solomon, președintele Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților.

Citește și: Pensiile speciale ale parlamentarilor revin în forță! “Privilegiul odată acordat rămâne pe viață”

Noul pachet de ajutoare financiare ar putea fi acordat în 2024, însă nu chiar din prima lună a anului.

“De la 1 ianuarie intrăm în alt exercițiu bugetar la nivelul Uniunii Europene şi se lucrează, din câte ştiu eu, la prelungirea acestui sistem. Poate nu de la 1 ianuarie, dar imediat ce documentele vor fi perfectate cu cei de la Uniunea Europeană, vor fi acordate în continuare ajutoarele", a declarat Solomon potrivit DC Business.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit deputatului PSD, Guvernul lucrează în continuare pentru prelungirea acestui sistem de ajutorare a celor mai săraci dintre pensionari "cam în aceeași formulă”.

Ajutoare sociale pentru persoanele vulnerabile în 2024

Nu doar ajutoarele financiare ar putea continua în 2024, dar și cardurile pentru alimente și pachetele de alimente.

Ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Adrian Câciu, a anunţat, marţi, dacă şi anul viitor românii vulnerabili vor mai primi vouchere de alimente şi pachete cu alimente.

Adrian Câciu a precizat că tichetele sociale în valoare de 50 de euro vor fi date şi în anul 2024 din două în două luni. 

Carduri pentru alimente de 250 de lei din două în două luni

De la 1 ianuarie 2024, vor fi acordate în continuare voucherele pentru alimente în valoare de 50 de euro, ceea ce înseamnă 250 lei o dată la două luni. 

Acești bani vor putea fi folosiți doar pentru a cumpăra alimente şi ei merg către pensionarii care au venituri mai mici de 1.700 lei, către familiile monoparentale, către familiile care au mai mult de doi copii, însă nu au un venit mai mare pentru fiecare membru de familie care să depășească 675 lei. 

Voucherele pentru energie, valabile până la 31 martie 2024

O veste bună și pentru cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie:

Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe.

"În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024. În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat", a explicat ministrul Fondurilor Europene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si