Atacatorul, un tânăr în vârstă de 26 de ani, este de naționalitate franceză și are origini iraniene. La momentul atacului, el era în posesia "kitului teroristului" (cu explozibil) și fusese reținut deja în anul 2016 pentru planificarea unui atac.

Conform celor mai recente informații, acesta "se confruntă cu probleme de sănătate mentală".

Citește și: O femeie trăiește afară nonstop și mănâncă animale decedate de pe marginea șoselelor: „Nu vreau ca acestea să moară în zadar”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

atac-terorist-turnul-eiffel

Totul a avut loc în centrul orașului, în apropierea Turnului Eiffel

[Sursa foto: istock.com]

Turistul decedat, avea cetățenie germană și filipineză, a transmis o sursă din poliție pentru jurnaliștii publicației Le Figaro. Victima a suferit mai multe lovituri la nivelul capului, spatelui și umerilor. În urma atacului, alte două persoane au fost rănite, una dintre ele fiind lovită cu un ciocan.

Agresorul în vârstă de 26 de ani ar fi strigat în timpul atacului "Allah Akbar" 

Potrivit unei surse din cadrul poliției, atacatorul a strigat "Allah Akbar". Acest individ este cunoscut serviciilor de informații pentru legăturile sale cu islamul radical și pentru problemele sale de sănătate mintală.

Motivul invocat de atacator este nemulțumirea față de pierderile de vieți ale musulmanilor în Gaza și Afganistan.

Citește și: Cel mai tânăr ostatic al Hamas, în vârstă de doar 10 luni, ar fi trebuit să fie eliberat curând, împreună cu mama sa. Ce s-a întâmplat, de fapt: „Dacă mai așteptăm o zi, poate îl vom pierde”

Intervenția rapidă a poliției a fost posibilă datorită suplimentării dispozitivului de securitate și prezenței sporite a forțelor de ordine pe străzi.

Parchetul Național Antiterorist a fost informat, confirmând astfel natura teroristă a atacului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si