Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), care are loc pe 4 şi pe 5 decembrie, nu are pe agendă un vot în ceea ce privește aderarea României şi Bulgariei.

„Olanda a avut alegeri pe data de 22 noiembrie. Nu a avut timp să înceapă procedura prim-ministrul actual să supună votului Parlamentului, pentru că au fost alegeri. Era mai mult ca şi sigur că nu se va discuta în JAI-ul din 4 şi 5 decembrie, dar a rămas pe ordinea de zi pentru a se propune o şedinţă JAI extraordinară în cursul lunii decembrie.

Aşteptăm întâi decizia Olandei în ceea ce priveşte Bulgaria şi vom vedea cum va acţiona România", a spus premierul Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Citește și: Anunț de la Guvern despre salariile majorate ale profesorilor în 2024. De unde se găsesc banii pentru pensii?

Cât despre dialogul recent pe care l-a purtat recent cu Austria, premierul Marcel Ciolacu a precizat că nu a avut "nicio discuţie directă cu cancelarul Nehammer". "Urmează cu certitudine, după ce mă întorc în România, să avem anumite discuţii. Au fost discuţii la nivel de ambasadori şi alte contacte a avut şi domnul ministru de Interne", a completat el.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Marcel Ciolacu, despre aderarea la Schengen: „Vom vedea cum va acţiona România”

Marcel Ciolacu, despre aderarea la Schengen: „Vom vedea cum va acționa România”

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Programul lui Marcel Ciolacu în SUA

La cimitirul Eroilor, șeful Executivului va depune o coroană de flori, luni. Ceremonialul include 19 salve de tun şi onorul drapelului.

Ulterior, va merge la Pentagon pentru discuții cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Va urma o întâlnire cu secretarul de stat Antony Blinken, iar apoi urmează o discuție cu secretarul pentru Energie.

În România a devenit tradiție ca orice prezidențiabil să efectueze o vizită în SUA, înainte de alegeri, pentru câștigul sprijinului americanilor.

Citește și: Momente emoționante la parada de Ziua Națională din Capitală. Klaus Iohannis: „Este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul naţiunii”

Marcel Ciolacu, despre aderarea la Schengen: „Vom vedea cum va acționa România”

Marcel Ciolacu, despre aderarea la Schengen: „Vom vedea cum va acționa România”

[Sursa foto: Istockphoto.com]

După trei zile, Marcel Ciolacu va merge la New York pentru discuții cu secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu preşedintele consiliului evreiesc mondial, potrivit  Observatornews.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si