Românii din diaspora, dar și americanii s-au bucurat nespus de spectacolele Corului Madrigal, care s-a aflat pentru 10 zile peste Ocean, la invitația Ambasadei României în Statele Unite ale Americii. Peste 6.000 de oameni au fost încântați de repertoriul de colinde al corului, dar și de alte piese deja celebre. Ieri, artiștii s-au întors acasă, unde au fost așteptați de fani, a transmis Cristina Dorobanțu.

Corul Madrigal, spectacol în SUA

În aplauze și cu flori așa au fost primiți artiștii Corului Madrigal, la sosirea din turneul aniversar Madrigal 60 – The Magic of Winter, primul în America după 35 de ani. La invitația Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, Corul Madrigal a susținut șapte concerte și recitaluri în patru mari orașe americane: New York, Washington D.C., Chicago și Seattle, iar sălile s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru publicul nerăbdător să îl asculte.

Spectacolele și recitalurile au avut loc atat în săli de concerte prestigioase, dar și în cea mai mare catedrală episcopală din lume Saint John the Divine Cathedral precum și în monumentala National Cathedral din Washington, considerată „un spațiu sacru în care America se adună în momente de importanță națională”, unde au fost prezenți peste 1.000 de spectatori.

Concertele anunțate au fost completate de unele recitaluri surpriză create chiar de membrii Madrigalului.

De exemplu în celebra Times Square din New York sau în timpul unui zbor cu avionul de la Washington la Chicago.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sunt locuri în care am întâlnit comunități care au aplaudat în lacrimi Madrigalul, care au aplaudat minute în șir în timpul concertului și la finalul concertului, au fost câte 3 bis-uri după fiecare concert pentru că efectiv publicul nu lăsa Madrigalul să mai plece din SUA, a declarat Emil Pantelimon, directorul corului Mardigal.

Când apărea Madrigalul parcă era sărbătoare, așa ne-am simțit de bine primiți și cu multă căldură, rumoarea de la fiecare piesă și vorbesc aici în mod special de colindele românești, spre exemplu ce veste minunată, moș crăciun, vine crăciunul pe seară au fost foarte bine primite. Ce pot să vă spun este că din mărturisirile lor s-au simțit un pic mai aproape de acasă și cu noi, cu ajutorul nostru au retrăit momentele din copilărie sau din tinerețe înainte să plece în State, a declarat Anna Ungureanu, dirijor.

Citește și: VIDEO- Livia Celea Streață a filmat alături de copiii săi. Artist lansează un colaj cu melodii de Crăciun


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: