În anul 2016 trei bebeluși au decedat, mai precis doi în luna februarie și unul în luna august, din cauza infecțiilor nosocomiale.

Spitalul Județean din Suceava, despăgubiri de sute de milioane de euro

După 7 ani, Spitalul Județean Suceava a fost găsit responsabil în urma infectării nou născuților, ancheta demonstrând că unitatea spitalicească avea coloana de apă infectată cu Pseudomonal aeruginosa, bacterie cunoscută sub numele de piocieanic.

Așadar, Spitalul Județean Suceava trebuia să ia măsuri pentru a preveni astfel de infectări, care pot fi fatale.

Acum, unitatea va trebui să plătească despăgubiri de 650.000 de euro, din care 150.000 doar surorii nou născutului, până în acest moment doar o singură familie având câștig de cauză. Totodată, spitalul va trebui să plătească și 1.260.000 de lei drept amendă penală. 

Bebeluși morți Suceava

Spitalul Județean Suceava trebuie să plătească despăgubiri de 650.000 de euro pentru bebelușii morți din cauza infecțiilor nosocomiale.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Epidemie de rujeolă la nivel național! Cum putem recunoaște rujeola și ce presupune tratamentul în cazul acestei boli virale acute

Directorul spitalului a ajuns Secretar de stat în Ministerul Sănătății, după ce a demisionat pe fondul acestui scandal

Mai departe, unitatea spitalicească are termen 10 zile pentru a contesta această decizie a judecătorilor suceveni. Și directorul Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, doctorul Tiberius Brădăţan a fost somat de Consiliul de Administraţie (CA) să demisioneze din funcţie. Acesta s-a conformat, însă tot el ocupă în prezent poziția de Sectetar de Stat în Ministerul Sănătății, funcție obținută cu sprijin PSD, conform G4 Media.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acest caz șocant a fost expus de o  investigație jurnalistică în anul 2016.

Atunci și un secretar de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Brădățan, fost director medical al spitalului a fost audiat.

Bebeluși morți Suceava

Famiile bebelușilor morți în anul 2016 din cauza infecțiilor luate din spital vor să facă dreptate.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Târgul de Crăciun de la Hala Laminor, un pericol de tip "Colectiv" pentru bucureșteni? Dezvăluire-bombă: Hala nu are autorizație de securitate la incendiu!

În anul 2023 familia unui bebeluș a cerut schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor, probele de la dosar arătând că instituția știa de existența bacteriei, iar cu toate astea nu a făcut nimic, susține avocatul familiei Manea.

”Se observă că inculpatul, deși informat și conștient de existența și efectele bacteriei, a expus nou-născuții la contactarea unui agent patogen cu mortalitate medie de 62,7%. Cu alte cuvinte, având în vedere numărul bebelușilor născuți în unitatea spitalicească, decesul unuia dintre aceștia era doar o chestiune de timp ”, se arată în cererea de schimbare a încadrării juridice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si