„Majorarea salariului minim ar putea să îi coste scump pe șoferi. Și asta pentru că amenzile sunt calculate în funcție de valoarea venitului minim. Colega mea, Iasmina Ardelean, ne spune exact despre ce este vorba”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Mărirea salarială vine cu amenzi mai mari

„Autoritățile iau în calcul să crească valoarea punctului de amendă, care acum este înghețat la 145 de lei. De la 1 ianuarie, acesta ar putea ajunge la 330 de lei, adică 10% din salariul minim brut.


De exemplu, dacă acum plătim 435 de lei pentru nepurtarea centurii de siguranță, de la 1 ianuarie am putea scoate din buzunar 990 de lei. Și amenda pentru vorbitul la telefon va fi mai mare, ar putea ajunge până la 2.600 de lei. Asta, dacă proiectul de ordonanță propus de către Ministerul de Interne se va adopta.
În plus, tot de anul viitor va crește și TVA-ul pentru mâncarea bio și pentru locuințe de la 5 la 9%, iar de la 9 la 19% pentru alimentele care conțin zahăr”, a transmis Iasmina Ardelean, reporterul Știrilor Kanal D.

Citește și: Ce salariu are un preot in România? Puțini români ajung să câștige aceste sume

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: