Fostul edil din Baia Mare, Cătălin Cherecheș  a fost condamnat pentru luare de mită. Ulterior a fugit din România, iar pe data de 29 noiembrie acesta a fost arestat.

Cherecheș a fost prins în Augsburg, Germania

Cherecheș a fost prins la Augsburg, în urma unei colaborări între Poliţia Română şi Poliţia Germană. În momentul în care a fost capturat, Cătălin Cherecheş s-a opus arestării.

El a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani închisoare, prin decizie definitivă, pe data de 24 noiembrie.

Cătălin Cherecheș

Cătălin Cherecheș

Florian Weinzierl, procuror-șef la Parchetul din Munchen, a transmis precizări cu privire la procedura de extrădare a fostului primar Cătălin Cherecheș, din Germania, în România.

"La 8 decembrie 2023, Tribunalul Regional Superior din Munchen a dispus reținerea în vederea extrădarii la cererea Parchetului din München. Aceasta înseamnă că persoana persecutată trebuie să rămână în arest pentru a asigura o eventuală extrădare în România; motivul reținerii este riscul existent de evadare", a declarat reprezentantul Parchetului din Munchen.

Citește și: Exclusiv! Cătălin Cherecheș își joacă ultima carte pentru a scăpa de închisoare în România! Cum își pregătește terenul, după “evadare”: “Probabil o va mai face și pe asta”

Florian Weinzierl: ,,În cadrul procesului, condițiile închisorii din România trebuie acum examinate din oficiu''

De asemenea, procurorul german a precizat faptul că în acest caz, Curtea Regională Superioară trebuie să decidă doar la o dată ulterioară situația admisibilității extrădării. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cum decurge extrădarea lui Cătălin Cherecheș

Cum decurge extrădarea lui Cătălin Cherecheș

"Curtea Regională Superioară va trebui să decidă doar la o dată ulterioară chestiunea relevantă a admisibilității extrădării.

În cadrul procesului, condițiile închisorii din România trebuie acum examinate din oficiu, precum și dacă a fost pronunțată așa-zisa sentință în lipsă. Atunci când se analizează existența unei hotărâri în lipsă, se stabilește mai întâi dacă persoana urmărită penal a fost (ea însăși) prezentă la toate ședințele de judecată. Dacă nu a fost cazul, ar putea fi necesar să fie îndeplinite cerințe suplimentare. Cu toate acestea, acest lucru nu împiedică în mod fundamental extrădarea.

Parchetul din Munchen a solicitat deja autorităților române informații suplimentare pe această temă până la începutul lunii ianuarie 2024.

Indiferent de aceasta, persoana persecutată este liberă să-și prezinte propriile obiecții, care ar trebui examinate în consecință.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Parchetul din Munchen va depune din nou dosarele la Curtea Regională Superioară în timp util, dar cel mai devreme după primirea informațiilor solicitate și examinarea corespunzătoare.

Citește și: Înalta Curte de Casație și Justiție a analizat cererea de strămutare a lui Cătălin Cherecheș în dosarul în care este condamnat. Ce se întâmplă cu sentința primarului?

Trebuie remarcat din nou că nu va avea loc o ședință orală în fața Curții Regionale Superioare, deciziile urmând a fi luate numai pe baza dosarului. În caz contrar, situația rămâne neschimbată." , a mai precizat procurorul german, potrivit Antena3.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si