Înăuntru plouă, iar afară cade tencuiala. Nu vorbim despre un bloc vechi, ci despre clădirea care ne-a dus în Cartea Recordurilor, Casa Poporului. Toate elementele decorative de pe fațada clădirii sunt afectate de intemperii, așa că mai multe zone au fost declarate periculoase, a transmis Cristian Sabbagh.

Cade fațada Casei Poporului

Fațada Casei Poporului cade bucată cu bucată. Chiar de la intrarea oficială, problemele se văd cu ochiul liber.

Tocmai de aceea, mai multe zone au fost declarate periculoase.

"A căzut o bucată de piatră pe mașina mea, mai în vară. Dar nu mare, spre norocul meu! Și nu pe parbriz! Uitându-ne pe geam, sunt pietricele care cad din fațadă", a declarat Adrian Solomon, deputat PSD.

"Mi s-a întâmplat chiar zilele acestea, când am intrat în clădire, fațada aceea dinspre Piața Constituției, deja sunt... nu vreau să spun că sunt bucăți de clădire, dar apă curge", a declarat Cristian Brian, deputat USR.

Până când vor fi reparate, zonele cu risc vor fi acoperite cu plase de protecție. În plus, s-au montat stâlpi cu bandă de semnalizare pentru a restricționa accesul, se pun afișe de atenționare, iar în zonele periculoase nu se mai face curățenie.

"Este vorba despre un fenomen de eroziune, în special la nivelul fațadelor de piatră decorativă, existând riscul ca elemente din fațadă să se prăbușescă.

Următorii pași sunt intervenția asupra elementelor decorative, tratarea acestora și eliminarea riscurilor", a declarat Alexandru Tănase, director tehnic, camera deputaților.

Până acum, aleșii nu s-au simțit în pericol, dar...

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Întotdeauna trebuie să fii atent și prevăzător, dar nu poți să trăiești niciodată de frica bolovanului de sare! Cred că e un semn rău, începem să ne decimăm! Dacă este constatată sau s-a întâmplat o singură bucată, e risc destul de consistent!", a declarat Laurențiu Leoreanu, deputat PNL.

De câteva luni au început lucrări la terase, dar problemele mai vechi ale clădirii iau amploare.

"Am aprobat în perioada pandemiei un buget foarte mare pentru refacerea și reconsolidarea anumitor părți din fațada clădirii. Se pare că acele alocări nu au fost, totuși, suficiente. Nu putem să ne prezentăm în fața celor care vizitează cu miile această clădire cu niște sârme agățate în jurul clădirii prin care le spunem că este pericol să le cadă în cap bucăți din cea mai importantă clădire civilă din lume", a declarat Antonio Andrusceac, deputat USR.

Iar problemele par să se țină lanț. După ce săptămâna trecută a plouat în Casa Poporului, iar acum cade tencuiala, astăzi senatorii au fost evacuați din plen, după ce sala a fost sufocată de fum. Tot din cauza reparațiilor la una dintre terasele Senatului.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: Salariul minim ar putea crește la 3.700 lei în 2024. "Este un cadou otrăvit pentru salariați". Ce se ascunde în spatele anunțului de la Guvern


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: