Un celebru retailer de haine este implicat într-un scandal uriaș după ce ultima campanie a brandului a iscat o adevarată revoltă. Firma de îmbrăcăminte este acuzată că s-a folosit de dramele războiului din Gaza pentru a pune în evidență noua colecție a sa, de geci de piele, a transmis Cristian Sabbagh.

Scandal de proporții în lumea modei

O coincidență nefericită sau o campanie cinică ce se folosește de genocidul din Gaza? Asta s-au întrebat mulți dintre cei care au văzut fotografiile de pe pagina principală a magazinului online, postate la ănceptutul săptămânii.

Într-una dintre imagini apare un model care poarta pe umeri un manechin învelit în alb, iar decorul arata ca în urma unui bombardament. cu tencuiala căzută și pereți scorojiți. Criticii au spus că nu poti privi această imagine fără a se gândi la cadavrele învelite în giulgiuri albe și la dezastrele războiului împotriva Hamas. Scandalul a izbucnit imediat pe rețelele sociale, unde brandul de haine a fost puternic boicotat

"Sunt dezgustată. Să folosești genocidul din Palestina pentru a-ți face campanie. Nu o să mai cumpăr nimic, niciodată de la voi"

Un alt detaliu pe care internauții l-au observat îl reprezintă o așa zisă hartă, întoarsă, a Palestinei, care apare pe fundalul unei poze. Autoritatea pentru Standarde de Publicitate (ASA) a declarat că a primit nu mai puțin de 50 de plângeri cu privire la campania numită „The Jacket”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Revolta s-a mutat din online, în stradă, iar activiștii pro-Palestina au vandalizat magazinele și au mărșăluit cu pancarte printre rafturile cu haine.

Reprezentanții magazinului susțin că noua campanie de promovare a colecției face parte din procesul lor obișnuit de împrospătare a conținutului, dar și că această colecție a fost concepută în luna iulie, cu mult înainte de intensificarea războiului din Gaza, după 7 octombrie 2023. Totodată, ședința foto ar fi avut loc în luna septembrie.

”Este o companie diversă și nu vom tolera niciodată discriminarea de niciun fel. Condamnăm aceste comentarii care nu reflectă valorile noastre fundamentale ale respectului unul față de celălalt și regretăm ofensa pe care au promovat-o”, au spus reprezentanții brandului.

Celebrul magazin a retras imaginile de pe prima pagină a site-ului și a aplicației.

Citește și: Cinci modele de unghii de Crăciun 2023: Vei face furori în perioada sărbătorilor de iarnă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: