Elena Udrea  nu a primit un răspuns pozitiv din partea judecătorilor. Aceasta a făcut o cerere prin care spera că va putea petrece sărbătorile de acasă, în familie.

Cererea a fost respinsă de către judecători

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au luat decizia de a respinge cererea acesteia de revizuire a sentinței din dosarul Gala Bute.

Decizia nu este definitivă. De asemenea, poate fi atacată cu apel.

Elena Udrea a primit o candamnare definitivă, pe 7 aprilie 2022, la șapte ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Citește și: Elena Udrea și Ioana Băsescu scapă definitiv de condamnările din dosarul campaniei pentru Traian Băsescu

Ce presupune dosarul ,,Gala Bute''?

Pe data de 29 martie 2017, aceasta a fost condamnată în primă instanță la o perioadă de șase ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită şi abuz în serviciu.  

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Elena Udrea și Ioana Băsescu scapă definitiv de condamnările din dosarul campaniei pentru Traian Băsescu

De asemenea, Rudel Obreja, fost președinte FRB, a fost condamnat în același dosar la cinci ani închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare. 

Pentru acuzațiile de participație improprie la abuz în serviciu, dar și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, Ion Artion, fost ministru al Economiei, a fost achitat.

Elena Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele apropiate, Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea, potrivit DNA.

Potrivit anchetatorilor, sumele obținute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul său, fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta.

Citește și: Elena Udrea află dacă va petrece sărbătorile de iarnă acasă! Dosarul Gala Bute ar putea fi revizuit de ÎCCJ

Mai mult decât atât, Elena Udrea este acuzată de faptul că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la "Gala Bute'', potrivit Antena3.ro.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si