Locuitorii din județul Tulcea au fost avertizați, noaptea trecută, printr-un mesaj RoAlert, cu privire la posibilitatea unui pericol în spațiul aerian. Cetățenilor li s-a recomandat adăpostirea, pentru 90 de minute. 

"Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă!", a fost unul dintre sfaturile transmise de autorități prin mesajul de avertizare.

Mesaj RoAlert pentru locuitorii din Tulcea

Locuitorii din mai multe regiuni din județul Tulcea au fost avertizați, noaptea trecută, cu privire la posibiltiatea unui pericol.

Locuitorii au fost îndemnați să de adăpostească și să nu părăsească interiorul casei pentru o perioadă de 90 de minute. De asemenea, cetățenilor li s-a recomandat să nu rămână lângă ferestre. Mesajul RoAlert a fost emis de autorități cu privire la căderea unor obiecte în spațiul aerian.

"Există posibilitatea căderii unor obiecte în spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 de minut", se arată în mesajul RoAlert emis de IGSU.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mesajul RoAlert a fost emis ca urmare a acțiunii de identicare a unor posibile atacuri aeriene desfășurate la granița dintre Ucraina și România. Identificarea pericolelor de la granița țării a fost realizată de structurile cu rol de apărare a teritoriului României și de NATO, care au comunicat imediat către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 

Citește și: Reacția Ministerului Afacerilor Externe, cu privire la situația noii drone rusești căzute pe teritoriul României. ,,O nouă violare a spațiului aerian al României, contrar dreptului internațional''

atac racheta noaptea

Locuitorii din Tulcea au primit mesaj de avertizare RoAlert

[Sursa foto: istockphotos]

Ulterior Inspectoratul General pentru Situații de Urgență(IGSU) a transmis mesajul RoAlert în 15 localități din județ, precum și în municipiul Tulcea. Cele 15 localități averitazate au fost: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C.A. Rosetti și Sulina. 

Atacurile de la graniță au început în urmă cu câteva zile

Locuitorii din Tulcea au fost avertizați și în urmă cu câteva zile, cu privire la posibiltiatea căderii unor obiecte în spațiul aerian. Mesajul RoAlert emis îi sfătuia pe locuitori să fie calmi și să se adăpostească, departe de ferestre și pereți exteriori. Autoritățile au emis mesajul RoAlert după ce Forțele Aeriene Ucrainene au raportat un grup de UAV Shahed se îndrepta spre Odesa, spre porturile Reni şi Izmail, din apropierea României. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si