O femeie în vârstă de 81 de ani a murit într-unu dintre lifturile Spitalului Județean Slatina. Femeia era în stop cardiorespirator când era transportată cu liftul la terapie intensivă. 

„La data de 18 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin adresă, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la faptul că, la data de 16 decembrie, în jurul orei 08:05, o femeie de 81 de ani, din judeţul Olt, care se afla internată la unitatea spitalicească, ar fi decedat într-unul din lifturile spitalului, care s-ar fi blocat”, au

declarat reprezentanţii IPJ Olt.

O femeie de 81 de ani s-a stins din viață după ce ascensorul spitalului s-a blocat

Oamenii legii fac acum cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat și cum s-a produs nefericitul eveniment. Aceștia fac investigații pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Prefectul județului Olt a avut prima reacție după cele întâmplate. Mario De Mezzi a spus: „Sâmbătă dimineaţă, o femeie a murit în liftul blocat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Femeia era mama unei asistente şi trebuia dusă de la etajul 5 (neuro) la etajul 2 (terapie intensivă) pentru a fi intubată. Liftul s-a blocat între etajele 4 şi 5 şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a decedat. Lifturile sunt un risc permanent pentru pacienţi şi cadre medicale. Câţi oameni e nevoie să mai moara până când cineva sa o demita pe aceasta vătafă care-şi spune manager de spital? Ruşine, vătafilor!”, a transmis pe Facebook prefectul Mario De Mezzo, potrivit News.ro.

Femeia era internată pe o secție de la etajul 5 al spitalului. Intrase în stop cardiorespirator și a fost nevoie să fie mutată pe secția de terapie intensivă, aflată la etajul 2 al spitalului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Indivizi prinși când furau cetină de brad dintr-o pădure din Brașov. Voiau să fure aproximativ 2.000 de kilograme

Când personalul medical a intrat în lift ascensorul s-a blocat. A rămas așa timp de 20 de minute. În final, femeia a murit.

Femeia era mama unei asistente, potrivit prefectului.

Tragedia a avut loc sâmbătă. Până în acest moment nu se știe dacă poliția s-a autosesizat și care este ancheta internă care a fost făcută. Directorul medical al Spitalului Județean din Slatina a confirmat informațiile pentru Digi24.ro. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si