„Peste 200 de colindători din județul Timiș sunt prezenți la această oră în centrul orașului Timișoara pentru a celebra sărbătoarea Crăciunului. Acolo se află și colega mea, Iulia Dumitrașcu. Bună ziua, Iulia”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Colindării din Timișoara anunță Crăciunul

Iulia Dumitrașcu: Bună ziua și bun găsit tuturor! Eu mă aflu în acest moment lângă un grup de colindători din localitatea Pietroasa, județul Timiș.

Despre ce datini vorbim și unde vor mai colinda aflăm de la unul dintre colindători. Bună ziua, unde o să mai colindați?

Colindător: În comuna Pietroasa, de care și aparținem, pe străzile orașului Timișoara, inclusiv Mitropolia, centrul și după cum se vede suntem și în spate la Consiliu.

Iulia Dumitrașcu: Spune-mi cine ești tu și ce reprezinți? Sunteți și îmbrăcați foarte frumos.

Citește și: VIDEO- Tradiții de Crăciun în Țara Moților. Adina Popovici și Mihai Sicoe povestesc despre datinile păstrate

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Colindător: Ăsta este obiceiul. Flavius mă numesc și sunt șeful dubacilor, cum se zice la noi în zonă. Avem un grup de 23 de copii, inclusiv fete.

Iulia Dumitrașcu: Văd că portul este unul cât se poate de autentic, portul popular.

Colindător: Bineînțeles, este format din cămașă, izmene, care sunt pantaloni, brâu tricolor atât la piept, cât și la picioare, pantofi negri și vestă.

Iulia Dumitrașcu: Spune-mi, te rog frumos, văd că sunteți de toate vârstele. Cum ați reușit să vă strângeți?

Colindător: Băieții din sat sunt foarte doritori, inclusiv fetele. Avem băieți și de 10-11, iar cel mai în vârstă are în jur de 26 de ani.

Iulia Dumitrașcu: Mulțumim tare mult, vă dorim mult spor! Așadar, se va colinda foarte mult în aceste zile pe străzile din orașe, dar și pe ulițele satului pentru că este foarte important să păstrăm tradițiile noastre.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: